Cupa Mondială din Qatar 2022. Cine era John Njue Kibue? După moartea a trei jurnalișt i prezenți în Qatar la Cupa Mondială, Comitetul competiției a anunțat o nouă tragedie.

Citește și: Ea este Ivana Knoll- cea mai sexy suporteră de la Cupa Mondială 2022

Angajatorul a anunțat sâmbătă familia muncitorului imigrant că John Njue Kibue, în vârstă de 24 de ani, ar fi căzut de la etajul 8 al stadionului, în timp ce era de serviciu, a spus sora sa, Ann Wanjiru.

Citește și: Mbappe și Hakimi, doi buni prieteni care sunt adversari în a doua semifinală de la Cupa Mondială din Qatar 2022. Franța sau Maroc în finală?

„Nu avem bani să facem dreptate pentru el, dar vrem să știm măcar ce s-a întâmplat”, a spus ea pentru CNN.

Muncitorul din Kenya a murit marți, 13 decembrie, în spital

Un certificat medical obținut de CNN arată că a fost internat la Unitatea de Terapie Intensivă (UTI) de la Spitalul General Hamad din Doha.

Documentul spune că Njue a avut o „rănire gravă la cap, fracturi faciale și fracturi pelviene”. Într-o declarație, organizatorii Cupei Mondiale – Comitetul Suprem pentru Livrare și Moștenire – au anunțat moartea lui Kibue.

Citește și: Argentina, prima finalistă la Cupa Mondială din Qatar 2022. Mingea FIFA cu cip, de 3 ori în poarta Croației

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

„Regretăm să anunțăm că, în ciuda eforturilor echipei sale medicale, el a decedat din păcate la spital, marți, 13 decembrie, după ce a stat trei zile în secția de terapie intensivă”, se mai arată în comunicat.

Cum s-a produs tragedia de la Cupa Mondială din Qatar 2022

La începutul acestei săptămâni, comitetul a anunțat că Kibue a suferit o cădere gravă în timpul serviciului.

„Organizatorii turneului din Qatar investighează de urgență circumstanțele care au dus la cădere și vor furniza informații suplimentare în așteptarea rezultatului anchetei”, se spunea în comunicatul autorităților.

„Ne vom asigura, de asemenea, că familia lui primește toate cotizațiile restante și banii datorați.”

El era inconștient de sâmbătă și era conectat la un aparat care să-l ajute să respire, arată fișele sale medicale. Un membru al familiei a fost anunțat luni dimineață despre decesul său.

Familia lui John Njue Kibue: "Vrem dreptate"

Însă familia agentului de securitate spune că angajatorul său din Qatar, Al Sraiya Security Services, nu a explicat cum a căzut sau vreuna dintre circumstanțele în care a murit.

„Vrem dreptate. Vrem să știm ce i-a cauzat moartea. Nu ne-au trimis niciodată o fotografie care să arate de unde a căzut sau ne-au oferit alte informații”, a declarat sora lui Wanjiru pentru CNN.

CNN a contactat serviciile de securitate Al Sraiya pentru comentarii după moartea gardianului și încă nu a primit un răspuns.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Într-o declarație pentru CNN, ambasada Keniană în Qatar a declarat că este la curent cu această problemă și că „asumă asistența consulară necesară în timp ce așteaptă comunicarea oficială din partea Comitetului Suprem al Qatarului și a autorităților competente”.

Familia agentului de pază spune că s-a mutat în Qatar în noiembrie anul trecut pentru un contract cu Al Sraiya Security Services.

Un mesaj WhatsApp văzut de CNN a fost trimis colegilor săi de pe alte stadioane ale Cupei Mondiale, solicitând contribuții.

„A venit aici pentru a-și întreține familia acasă, dar din ghinion visele lui s-au sfârșit astăzi”, se arată în mesaj.

„Să facem ceva pentru iubitul nostru tovarăș.” El este al doilea muncitor migrant declarat mort de la începutul turneului în țara din Golf, după ce altul ar fi murit într-un accident la o stațiune folosită de Arabia Saudită în faza grupelor.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si