Aproape 50.000 de români s-au vaccinat în ultimele 24 de ore. Câți au primit vaccinul AstraZeneca

Aproape 50.000 de români s-au vaccinat în ultimele 24 de ore, cei mai mulți cu doze de vaccin Pfizer.

Author: Razvan Ilie joi 11 martie 2021 , 19:52

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Comitetul naţional pentru vaccinarea anti-COVID a informat joi seara că în ultimele 24 de ore au fost administrate 49.911

doze de vaccin, dintre care 40.210- Pfizer, 6.302- AstraZeneca şi 3.399- Moderna, potrivit datelor puse la dispoziţie de INSP prin aplicaţia Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor.

CNCAV arată că 39.667 de persoane au fost vaccinate cu prima doză, iar doza a doua de ser au primit-o 10.244 de persoane.

Citeste si: VIDEO-Din ce în ce mai multe țări suspendă vaccinul Oxford-Astrazeneca

113 de efecte adverse la vaccinuri în 24 de ore

Până în prezent, de la debutul campaniei de vaccinare, pe 27 decembrie 2020, au fost administrate 2.019.757

de doze unui număr de 1.336.827 de persoane, dintre care 653.897 cu o doză, iar 682.930 şi cu doza a doua.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 113 de reacţii adverse, 3 de tip local şi 110 de tip general. De la începutul imunizării, s-au înregistrat 6.533 de reacţii adverse la vaccinurile Pfizer, Moderna şi AstraZeneca.

Citeste si: Moartea unul militar determină Italia să suspende vaccinările dintr-un lot AstraZeneca

Lista țărilor care analizează vaccinul AstraZeneca

Imunizarea împotriva COVID suferă prima lovitură. Țările Uniunii Europene suspendă integral sau parţial vaccinarea cu serul dezvoltat de Oxford şi AstraZeneca.

Norvegia şi Danemarca sunt primele ţări care au spus pas vaccinării cu Astrazeneca.  Au suspendat total imunizarea  cu acest ser, după apariţia unor decese inexplicabile şi a unor cheaguri de sânge la unii pacienţi.

Norvegia şi Danemarca au anunţat că nu mai fac imunizare cu Astrazeneca timp de 2 săptămâni, iar alte ţări, precum Austria, Estonia, Luxemburg, Lituania, Letonia și Islanda au suspendat vaccinarea doar cu serul din lotul pentru care s-a dat alarma. Austria a fost prima ţară care a anunţat moartea unui pacient şi  îmbolnăvirea altuia.  S-a întâmplat săptămâna trecută.

În România, cel care conduce campania de vaccinare aşteaptă o decizie la nivel european.

În Italia, un marinar de 43 de ani a făcut atac de cord şi a murit după vaccinarea cu acelaşi ser. De atunci şi până acum, compania britanică nu a comentat tragediile.

În România, peste 200 de mii de persoane s-au vaccinat cu serul de la Astrazeneca, din care unu la sută au raportat efecte secundare, majoritatea fiind reacţii uşoare.

Vaccinul britanic este unul dintre cele mai accesibile din punct de vedere logistic, pentru că se poate păstra la temperatura unui frigider normal, spre diferenţă de cele de la Pfizer şi Moderna, care au nevoie de o temperatura de minus 70, respectiv minus 20 de grade Celsius.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si