O altă tranșă de vaccin anti-COVID-19 Pfizer ajunge în România

Autoritățile au anunțat că peste 600.000 de doze de vaccin Pfizer, pentru persoanele de peste 12 ani sosesc în ţară cu avionul. Un transport eeste aşteptat, luni, la Bucureşti, iar un altul, marţi, la Timişoara.

Author: Alina Raducu duminică 13 februarie 2022 , 14:20

O altă tranșă de vaccin anti-COVID-19 Pfizer ajunge în România

O altă tranșă de vaccin anti-COVID-19 Pfizer ajunge în România

[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

”O nouă tranşă de vaccin, ce constă în 639.810 doze destinate populaţiei eligibile 12+, de la compania Pfizer BioNTech, sosesc în ţară.

Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană şi vor ajunge luni pe aeroportul din Otopeni şi marţi pe aeroportul din Timişoara.Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă”, a anunțat Comitetul de Coordonare a Activităţii de Vaccinare.

Dozele de vaccin Pfizer BioNtech vor fi distribuite în următoarele centre din țară:

Noile doze de vaccin care vor sosi în țară, vor fi ditribuite în centrele: Centrul Naţional de Stocare Bucureşti: 117.000 doze; Centrul Regional de Depozitare Braşov: 99.450 doze;  Centrul Regional de Depozitare Constanţa: 48.960 doze;  Centrul Regional de Depozitare Cluj: 95.040 doze;  Centrul Regional de Depozitare Craiova: 100.800 doze;  Centrul Regional de Depozitare Iaşi: 97.920 doze;  Centrul Regional de Depozitare Timişoara: 80.640 doze.   

O altă tranșă de vaccin anti-COVID-19 Pfizer ajunge în România

O altă tranșă de vaccin anti-COVID-19 Pfizer ajunge în România

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Bilanț coronavirus, 13 februarie 2022. Câte cazuri și câte decese s-au înregistrat în ultimele 24 de ore?

Astfel, din totalul celor 639.810 doze de vaccin, 423.360 sunt doze destinate populaţiei eligibile 12+, ready to use (care nu necesită reconstituire).  

Până în prezent, România a recepţionat 18.854.699 doze de vaccin destinate populaţiei eligibile 12+ produse de compania Pfizer, iar 12.703.638 au fost deja utilizate.  

Citeste si: Ministrul Sănătăţii: „12,5% dintre cazurile grave sunt provocate de varianta Delta a virusului, celelalte fiind cauzate de varianta Omicron”

De asemenea, în centrele de vaccinare anti-COVID-19 se vor folosi atât doze recepţionate de România în tranşa curentă, cât şi în tranşele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti.  

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează potrivit calendarului de livrare pus la dispoziţie de firma producătoare. 

Citeste si: Focar de COVID-19 într-un spital privat din Prahova. Este al treilea focar depistat în spitale


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si