O biserică și o școală din Gorj, afectate după cutremurele din ultimele două săptămâni, vor fi demolate

O școală și o biserică avariate în urma cutremurelor din Gorj urmează si fie dărâmate. Anunțul a venit din partea primarului comunei Arcani.

Author: Diana Puiu sâmbătă 25 februarie 2023 , 15:18

O biserică și o școală din Gorj, afectate după cutremurele din ultimele două săptămâni, vor fi demolate

O biserică și o școală din Gorj, afectate după cutremurele din ultimele două săptămâni, vor fi demolate

[Sursa foto: gorjeanul.ro]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

La școala din localitate învățau 50 de elevi, însă aceasta va trebui demolată, asta pentru că structura a fost afectată în urma cutremurelor.


“Școala este destul de afectată la structura de rezistență. Aici este problema, că dacă ar fi fost doar crăpături, cu tencuială ce trebuia reparată, atunci hai să zici că s-ar fi reparat. Soluția unei școli noi este mai ieftină decât consolidarea acestei clădiri”, a declarat primarul.

Probleme au apărut și la biserica din localitate, iar aceasta va trebui demolată.

Citește și: Peste 500 de oameni au fost evacuați din clădirile din Hunedoara din cauza seismului

„Avem probleme la două biserici, Sfinții Voievozi Mihail și Gavril din Arcani, din centru, și la biserica Sf Dimitrie, tot din Arcani.

La biserica Sf Voievozi probleme sunt destul de grave, fiind o clădire foarte înaltă, și având în jur de 145 de ani. Acum doi ani s-au făcut subzidiri, pentru că s-a constatat că nu are o fundație solidă, care să poată să mențină. Probabil de asta nu s-a prăbușit. Acum vom lua hotărârea, dar cu tristețe vă spunem că s-ar putea să fie propusă spre demolare”, a declarat edilul.

Citeste si: O mamă din Ucraina, care s-ar afla în depresie postnatală, și-a aruncat copilul pe geam, de la etajul cinci. Bebelușul a murit la spital- kanald.ro

Citeste si: Ce se întâmplă cu Theo Rose în ultimul trimestru?! Artista, în lacrimi: „Copilul meu nu știu ce are”- wowbiz.ro

Citește și: Un nou cutremur cu magnitudinea de 5 pe scara Richter a zguduit Turcia

Peste 500 de oameni au fost evacuați din clădirile din Hunedoara din cauza seismului

Peste 500 de persoane au fost evacuate din clădirile din Hunedoara din cauza cutremurului. Imobilele au risc ridicat de prăbușire, iar oamenii vor fi cazați în alte locuri în regim de urgență.

În jur de 500 de oameni, 100 fiind copii, trăiesc clipe grele în Hunedoara  din cauza cutremurului. Pentru a evita un dezastru, autoritățile au decis să îi evacueze, din cauză că locuiau în clădiri cu risc ridicat de prăbușire.

Citește și:  Bebelușul născut la cutremur a fost adoptat

Seismul a creat atât daune cât și momente de panică pentru locuitorii din județele Gorj și Hunedoara, mai ales după imaginile și scenariile îngrozitoare din Turcia. Autoritățile au decis să ia măsuri pentru a evita un dezastru.

Astfel, 500 de persoane, printre care și copii, au fost evacuate din mai multe clădiri din Aninoasa, din cauza riscului de prăbușire ridicat.

Citește și: Proiect de lege: Locuințele din clădirile încadrate în clasa de risc seismic 1 nu vor mai putea fi închiriate


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si