Ofițerii de poliție vamală au oprit duba pe BAB 4 în direcția Frankfurt și au supus-o unei verificări. În interiorul autoturismului, funcționarii de la biroul vamal principal din Erfurt au descoperit aproximativ 7.600 de țigări de contrabandă.

Cele 38 de cutii de țigări erau ascunse într-o cutie pe care șoferul în vârstă de 37 de ani, de cetățenie română, le transporta din România către Marea Britanie, notează  presseportal.de.

Citeste si: Explicația șocantă pe care a avut-o Vladimir Putin pentru un părinte care și-a pierdut fiul în războiul din Ucraina

Românul a mărturisit că toate pachetele pe care le transporta erau destinate consumatorilor din Marea Britanie. Din cauza suspiciunii de încălcare a Legii privind taxele pe tutun, vameșii au declanșat o acțiune penală fiscală. Prin urmare, bărbatul a achitat pe loc taxele, în valoare totală de 1.400 de euro.

Totodată, în cursul zilei de duminică, la orele după-amiezii, o patrulă a postului de poliție federală Rosenheim a verificat, pe autostrada A93, în valea Inn, o dubă înmatriculată în Marea Britanie. Polițiștii au rămas uimiți când au descoperit că șoferul, de cetățenie română, nu poseda permis de conducere.

Șoferul nu avea permis de conducere, iar vehiculul era "un sicriu pe roți”

Mai mult, în autoutilitară, care era echipată inițial cu doar trei locuri, se aflau alți opt români. În compartimentul pentru marfă a fost instalată o banchetă suplimentară, pe care stăteau pasagerii. Centurile de siguranță și alte echipamente de siguranță lipseau.

Citeste si: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Meteorologii Accuweather anunță o vară istorică în România! Nu s-a mai întâmplat așa ceva în ultimii ani. Cum va fi vremea pe litoral?- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO| Elena Udrea primește o nouă amânare privind extrădarea în România. Ce s-a întâmplat cu avocata ei chiar în ziua deciziei

Totodată, în cală se aflau și doi câini, pentru care bărbatul care se afla la volan nu a putut prezenta vreun document. Autovehiculul, care era mai mult decât o epavă, a fost confiscat pentru o expertiză, notează wasserburger-stimme.de.

Când a fost chestionat în legătură cu cele două animale de companie, românul i-a aruncat din vehicul și i-a descris ca fiind gunoaie. Cei doi căței au fost transportați la o clinică veterinară, deoarece se aflau într-o stare proastă. Conform primelor constatări, patrupezii au fost forțați să petreacă cele două zile de călătorie în condiții precare, fără a fi hrăniți.

Citeste si: VIDEO- Scandal la Campionatul Mondial de hochei, după ce jucătorii echipei României au cântat imnul Ungariei

Citeste si: Andreea Tonciu, dezvăluiri neașteptate despre mama sa! Ce pedepse primea diva când era mică: „Nu îmi mai dădea ghiozdanul să mă duc la școală. Mă trimitea cu punga.”- kfetele.ro

Citeste si: "Vă rog, ajutați-ne. Ajutor!". Iulia Vântur, mesaj disperat. Ce s-a întâmplat și cum dorește să soluționeze problema- radioimpuls.ro

Cel mai probabil, cei doi căței vor fi transportați la un adăpost local pentru animale, după cele două săptămâni de carantină. În orice caz, șoferul nu-i va primi înapoi.

Șoferul român se confruntă cu mai multe acuzații penale și administrative.

Printre altele, acesta va trebui să răspundă pentru conducere fără permis, cruzime față de animale și mai multe infracțiuni prevăzute de Legea privind circulația rutieră. Investigațiile privind alte infracțiuni sunt în curs de desfășurare.

Citeste si: Un șofer român de TIR a devenit erou în Belgia. Gestul incredibil pe care l-a făcut românul


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si