În imaginile surprinse la meciul de hochei de la Campionatul Mondial dintre România și Ungaria, se vede cum jucătorii naționalei noastre se alătură celor din echipa adversă, la finalul meciului, câștigat de Ungaria, și cântă împreună imnul Ținutului Secuiesc.

Ministrul Mediului a stat în galeria Ungariei

Trei jucători din lotul României au refuzat să se alăture echipei și s-au retras în spate.

La acest meci, disputat duminică, în Slovenia, a participat și ministrul mediului, Tanczos Barna, membru UDMR. El a fost surprins în timp ce stătea în galeria Ungariei. Mai mult, acesta nu a fost îmbrăcat în tricoul naționalei României, ci al echipei Sport Club Miercurea Ciuc.

Citeste si: Crește numărul de cazuri COVID. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 15 decese

De altfel, ministrul Mediului a comentat incidentul pe pagina sa de Facebook:

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

"În legătură cu informațiile care au apărut în presă, conform cărora am vizionat meciul din tribuna maghiară, trebuie să vă spun că inclusiv suporterii români au stat în această parte a patinoarului."

Marcel Ciolacu a criticat gestul lui Tanczos Barna

Din cauza gestului făcut de ministrul Mediului, s-au inflamat și spiritele în coaliția de guvernare.

Citeste si: Care este vârsta de pensionare în România in 2022. Se urmarește o egalizare în cazul barbaților și femeilor

"Sunt ferm convins că va fi o discuție în interiorul coaliției.

Trebuie să existe respect între noi și cred că eu, personal, și colegii mei am arătat acest respect și UDMR-ului și celorlalte minorități. Nu cred că astfel de lucruri și astfel de manifestări duc în direcția corectă. Iarăși aduc contextul războiului, în astfel de contexte să vii și cu astfel de provocări, mi se pare de netolerat.", a spus Ciolacu.

Citeste si: Doi români urmăriţi internaţional de autorităţile din Franţa şi Belgia, prinşi în judeţul Bihor. Ei sunt acuzați de trafic de migranți

De asemenea, Știrile Kanal D l-au contactat și pe ministrul Sportului, Eduard Novak, la rândul său membru UDMR, însă acesta nu a răspuns apelurilor.

Citeste si: Calendar ortodox 11 mai 2022: Ce sărbătoare este miercuri?

Acest scandal însă nu este unic. Astfel de scene s-au petrecut și în trecut. În 2011, la un meci dintre aceleași echipe, România și Ungaria, disputat la Miercurea Ciuc, sportivii români au cântat imnul Ungariei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si