O fostă mare vedetă TV s-a călugărit. O mai recunoști pe Maica Theodora?

Theodora Videscu a lucrat nu mai puțin de 15 ani la Televiziunea Română. Totodată, a fost regizor de film și realizator la Pro TV și Antena 1, numai că – la un moment dat – a luat o decizie absolut surprinzătoare, retrâgându-se la mănăstire.

Author: R.B. luni 25 noiembrie 2019 , 15:11

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Acum este stareța  unei mănăstiri din județul Vâlcea, iar Theodora Videscu – maica Theodora – a vorbit pentru revista  Formula AS  despre schimbarea meseriei și binefacerile prezentului. Spune că drumul spre mănăstire i-a fost deschis chiar de televiziune.

Citeste si: VIDEO| Vedetele se pregătesc de nuntă

”Chiar televiziunea mi-a deschis drumul spre mânăstire. Deşi aveam o viaţă duhovniceas­că, mergeam regulat la biserică, mă spove­deam, mă împărtăşeam etc., nu m-am gândit să mă călugăresc. Până la un moment dat, când am cunoscut mai bine fru­museţea mo­nahis­mului. Am lucrat  la TVR, la De­partamentul Arte. M-am ocupat de teatru şi film. A fost o perioadă plină de efer­vescenţă, imediat după Revoluţie, în care se pu­teau face lucruri fru­moa­se.

Citeste si: VIDEO| Casă de vedetă: Dana Luțu merge acasă la Cristian Țânțăreanu

Am lucrat apoi la PRO TV, unde am înfiinţat „Departamentul de film documentar”, ajutată de d-l Adrian Sâr­bu, care era atunci preşedintele televi­ziunii.

Din păcate, acel proiect de a face filme docu­mentare de mare an­vergură, coproducţii in­ter­­naţionale, nu s-a concre­tizat… Şi-atunci am plecat la Antena 1, unde am fondat un ast­­fel de depar­tament şi unde chiar am făcut filme.

Citeste si: Christian Sabbagh, de 25 de ani în prima linie!

Lucrând acolo, mi s-a cerut într-o zi să scriu un scenariu pentru un documentar despre viaţa mo­nahală din România”, spune maica Theodora.

Sursa: cancan.ro


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si