În Rusia, denumirea de „agent străin” este folosită pentru acele persoane și organizații despre care puterea consideră că desfășoară activități politice cu finanțare din străinătate. 

Orice persoană poate fi desemnată „agent străin” în Rusia

Definiția „activităților politice” a fost de asemenea extinsă pentru a include o gamă largă de activități considerate „contradictorii intereselor naționale ale Federației Ruse ”.

Citeste si: Zelenski îndeamnă liderii NATO să accepte mai repede aderarea Ucrainei: „Ucraina nu a plătit suficient?”

„Astăzi simțim ingerințe în problemele noastre interne atât din partea Statelor Unite și a Marii Britanii, cât și a altor state. Țara trebuie să se apere de acest lucru”, a declarat miercuri și Viaceslav Volodin, președintele Dumei, în timpul dezbaterilor privind proiectul de lege.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

„Prin urmare subliniez încă o dată: cel care cântă cu vocea altcuiva, primește bani pentru asta, trebuie să înțeleagă: el este un agent al străinătății”, a adăugat el.

În noua lege, persoanele pot fi desemnate agenți străini chiar dacă nu au primit bani din străinătate 

„Un agent străin este o persoană care a primit sprijin și (sau) este sub influență străină în alte forme”, afirmă proiectul de lege, explicând că sprijinul poate fi sub formă „organizațională, metodologică, științifică, tehnică sau alte forme de asistență diferite de cele legate de fonduri și proprietate”.

Citeste si: Iohannis, după Summitul NATO: ”Am decis consolidarea sprijinului pentru Ucraina, prin adoptarea unui pachet de măsuri de asistenţă”

Cei ce sunt desemnați „agenți străini”, sunt obligați să adauge un mesaj special în care să anunțe acest lucru la toate tipurile de conținut pe care îl produc, inclusiv la postările făcute pe rețelele de socializare rămase în Rusia. 

Ei vor fi supuși unor audituri financiare stricte și vor fi obligați să raporteze frecvent veniturile pe care le obțin și cheltuielile pe care le efectuează. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si