VIDEO - Război Rusia - Ucraina, ziua 125. Cel puțin 18 morți în mall-ul din Kremenciuk bombardat de ruși. Copii uciși în noi atacuri la Nikolaiev

Război Rusia - Ucraina, ziua 125. Strategia lui Vladimir Putin pare să se fi schimbat în ultimele zile, pe fondul summit-ului G7 din Germania și al summit-ului NATO de la Madrid. Războiul din Ucraina devine tot mai sângeros, la fel ca în primele săptămâni după invazia rusă. Forțele ruse nu se mai limitează la lupta pe teren din Donbas, ci au revenit bombardamentee cu rachete de croazieră în Kiev și alte orașe de pe teritoriul ucrainean, cu ținte civile - blocuri de locuințe, centre comerciale, școli și grădinițe.

Author: Sorin Negru marți 28 iunie 2022 , 11:50

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

UPDATE 11.00 Cel mai recent bilanț vorbește de 18 morți în urma bombardării centrului comercial din Kremenciuk, potrivit Pravda.com.ua. 

A doua rachetă cu care Rusia a lovit regiunea Poltava din centrul Ucrainei a lovit fabrica din Kremenciuk.  

Citeste si: Informația zilei: Vladimir Putin ar mai avea doi ani de trăit

UPDATE 10.30. Război Rusia- Ucraina, ziua 125. Invadatorii ruși au tras în orașul Ochakiv din regiunea Nikolaiev, marți dimineața. Trei persoane, inclusiv un copil, au fost ucise, a transmis primarul Oleksandr Sienkevych pe Telegram.

Mai mulți copii, victimele bombardamentelor din Nikolaiev

„Astăzi, 28 iunie, la ora 04:00, orașul Ochakiv a fost atacat. [Rușii] au lovit locul pieței orașului, clădirea Palatului Culturii, precum și a două clădiri rezidențiale”, a scris primarul care a precizat că au fost victime- trei persoane au fost ucise, inclusiv un copil, iar alte șase, inclusiv copii, au fost rănite.

explozii nikolaiev

Copii uciși în bombardarea unor zone rezidențiale din Nikolaiev

[Sursa foto: Twitter]

Hanna Zamazieieva, președintele Consiliului Nikolaiev, a declarat că un copil de 6 ani a fost ucis și 4 copii au fost răniți: un copil de trei luni care acum este în comă, un copil de 1 an, plus un copil de 13 ani și un tânăr de 16 ani.

 

Război Rusia- Ucraina, ziua 125. Rusia a bombardat luni un mall din localitatea Kremenciuk în care se aflau aproximativ 1.000 de oameni. Bilanțul victimelor a crescut la 16 morţi şi 59 răniţi, iar cel puțin 40 de persoane sunt date dispărute.

Citeste si: Aliatul lui Putin, Dmitri Medvedev, amenință NATO cu Al Treilea Război Mondial. "Va fi o catastrofă completă"

Război Rusia- Ucraina, ziua 125. "La ora actuală avem cunoştinţă de 16 morţi şi 59 de răniţi, dintre care 25 se află în spital", a precizat pe Telegram  şeful serviciilor de urgenţă ucrainene, Serghii Kruk.

Cel puțin 40 de oameni sunt dați dispăruți în Kremenciuk  

Peste 40 de persoane au fost date dispărute de rudele lor în urma loviturii cu rachete rusești asupra centrului comercial din Kremenchuk, regiunea Poltava, informează Pravda.com.ua.

Citeste si: Zelenski cere „maximum” de la liderii G7 pentru a pune capăt războiului cât mai repede

„Aproape jumătate dintre răniți sunt în stare critică. O persoană a murit în spital din cauza rănilor suferite. Am primit deja peste 40 de sesizări de la cetățeni despre rudele lor care sunt date dispărute", au informat marți oficialii ucraineni.

mall Kremenciuk

Peste 40 de persoane au fost date dispărute de rudele lor în urma bombardării centrului comercial din Kremenciuk 

[Sursa foto: Twitter]

Rușii au lansat două rachete asupra unui centru comercial Kremenciuk, luni 27 iunie. Președintele Zelenski a spus că mulți oameni au reușit să evacueze din centrul comercial Amstor din Kremenciuk înainte ca acesta să fie lovit de rachetele rusești.

Citeste si: Noi atacuri ale Rusiei în regiunea Odesa, la Marea Neagră

Parchetul a raportat că salvatorii continuă să curețe resturile și molozul clădirii. Munca lor este îngreunată de incendiu, pe care lucrătorii de urgență încă încearcă să îl localizeze.

Echipajele de intervenţie se concentrează în principal pe "salvare, îndepărtarea dărâmăturilor şi stingerea incendiului", potrivit sursei citate. Serghii Kruk a adăugat că "toate echipele de intervenţie lucrează în mod intens" iar activitatea "va continua 24 de ore din 24".

"Vreau să insist din nou: nu ignoraţi raidurile aeriene!" a avertizat şeful serviciilor de urgenţă ucrainene. 

kremenciuk

Kremenciuk, situat în centrul Ucrainei, departe de zona Donbas

[Sursa foto: Google]

Zelenski: "Doar nişte terorişti absolut nebuni ar putea lovi un astfel de obiectiv cu rachete" 

"Atacul rusesc de astăzi asupra unui mall din Kremenciuk este unul dintre cele mai neruşinate acte de terorism din istoria Europei. Un oraş paşnic, un centru comercial obişnuit cu femei, copii, civili obişnuiţi", a spus Volodimir Zelenski într-o înregistrare video pe Telegram.

Potrivit acestuia, o mie de persoane se aflau în interiorul clădirii, dar "mulţi oameni au reuşit să iasă".

"Doar nişte terorişti absolut nebuni ar putea lovi un astfel de obiectiv cu rachete şi ei nu ar trebui să îşi afle locul pe Pământ", a continuat preşedintele Ucrainei, care a vorbit de un "atac calculat".


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si