O nouă tranșă de vaccinuri ajunge în România, sâmbătă dimineața

Cea de-a doua tranşă, de 21.600 doze de vaccin Moderna, va ajunge sâmbătă la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară Cantacuzino, informează Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea (CNCAV) împotriva COVID-19.

Author: Razvan Ilie vineri 29 ianuarie 2021 , 18:56

vaccin
Criza de vaccinuri din România a determinat autoritățile să reprogrameze după 16 februarie toate persoanele sub 65 de ani
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

O nouă tranșă de vaccin în România, criza persistă

CNCAV reaminteşte că recomandarea pentru vaccinul Moderna este de administrare în două doze, la interval de 28 de zile, pentru persoane cu vârsta de peste 18 ani. Se menţionează totodată că eficacitatea celor două vaccinuri disponibile în Uniunea Europeană este aproximativ aceeaşi.

" Cele două variante de vaccinuri disponibile în UE sunt foarte asemănătoare. Eficacitatea celor două vaccinuri este aproximativ aceeaşi. Vaccinul BioNTech Pfizer are o eficacitate de 95% în prevenirea bolii COVID-19, în timp ce vaccinul Moderna are o eficacitate de 94,1%. Ambele vaccinuri utilizează tehnologia ce se bazează pe ARN mesager", a precizat CNCAV.

Criza de vaccinuri din România a determinat autoritățile să reprogrameze după 16 februarie toate persoanele sub 65 de ani care erau programate la prima doză de vaccin

anti-COVID în perioada 30 ianuarie – 11 februarie.

Citeste si: Criza de vaccinuri, tot mai serioasă. Sunt amânați de la vaccinare toți românii cu vârsta sub 65 de ani

Dozele vor fi distribuite în centrele regionale şi de vaccinare 

"Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse la Bucureşti pe cale terestră. Dozele vor fi depozitate la Centrul Naţional de Stocare, urmând ca în perioada următoare să fie distribuite în centrele regionale şi de vaccinare", conform unui comunicat al CNCAV.

Centrul Naţional de Stocare de la Cantacuzino este "complet autorizat şi avizat" de către Autoritatea Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România, autoritatea naţională cu competenţă în domeniul medicamentului de uz uman, precizează sursa citată.

"Ca urmare a primirii autorizaţiei din partea ANMDMR, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară 'Cantacuzino' poate desfăşura, în calitate de distribuitor angro, operaţiuni de deţinere, custodie şi livrare pentru medicamente cărora li se aplică criterii suplimentare de tipul produse în acord cu art. 806 din Legea 95/2006 republicată: medicamente imunologice, respectiv produse cu distribuţie în 'lanţul rece' (care necesită manipulare la temperaturi scăzute)", se menţionează în comunicat.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si