David Popovici s-a calificat în finala de la 200 m liber la Campionatul european de înot pentru juniori, care a avut loc la Otopeni.

Ce timp a avut înotătorul

Acesta s-a calificat în prima finală individual la Campionatul European de înot pentru juniori, ediția România 2022: cea de 200 m liber masculin.

David Popovici a fost programat în a doua semifinală a probei de 200 m liber pe care a şi câştigat-o cu timpul de 1 minut 47 de secunde şi 93 de sutimi.

Pe locul secund s-a clasat maghiarul Daniel Meszaros, cu timpul 1:49.82.

Citeste si: Cu ce se ocupă, de fapt, părinții lui David Popovici. El este starul natației din cartea de aur a sportului românesc

David Popovici a avut al doilea timp al semifinalelor, după italianul Lorenzo Galossi (1:47.73).

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Finala de 200 m liber masculin, la Campionatul European de înot pentru juniori, va avea loc miercuri, 6 iulie 2022, de la ora 17:07.

Citeste si: Declarația lui David Popovici după câștigarea medaliei de aur: „Sunt un puști care înoată repede, un tip banal capabil să facă lucruri extraordinare și să îi inspire pe alții”

David Popovici s-a întors acasă de la Campionatele Mondiale de natație de la Budapesta cu două medalii de aur, una la proba-regină a natației, 100 de metri liber, cealaltă la 200 de metri liber.

Este primul înotător după 1973 care a reușit să obțină aurul pentru ambele probe din Campionatul Mondial, dar și primul român care obține aceste performanțe.

Decorat de președintele Iohannis 

David Popovici, înotătorul român care a surprins o planetă întreagă devenind dublu campion mondial la natație la doar 17 ani, la prima participare la un campionat mondial de seniori, a fost decorat de președintele Klaus Iohannis cu cea mai înaltă distincție a statului român.  

Citeste si: Înotătorul român David Popovici, medalie de aur la Campionatele Mondiale de nataţie

Decizia de la Cotroceni a venit "ca urmare a performanțelor extraordinare obținute la Campionatele Mondiale de Natație, care l-au plasat în rândul celor mai buni sportivi ai lumii, precum și în semn de recunoaștere și apreciere pentru întreaga activitate", potrivit presidency.ro.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si