O posibilă criză în România. Dezastrul financiar anunțat chiar de noul premier

Noul premier, Ludovic Orban, a transmis că primele măsuri pe care le va lua noul guvern vor fi în domeniul economic, respectiv al bugetului de stat. Premierul a spus că în momentul de față nu se știe exact situația bugetară a României, însă ne îndreptăm spre o depășire a deficitului bugetar.

G.B., miercuri 16 octombrie 2019 , 21:11

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

O posibilă criză în România

„Printre primele măsuri, vom pregăti o reechilibrare bugetară care să permită închiderea anului bugetar, cu cel mai mic deficit posibil. Situația în acest domeniu bugetar este că nu știm adevărul. Am avut o întrevedere cu domnul Mugur Isărescu și nu pot să vă dezvălui ce am discutat. Am luat act de evaluarea domnului Guvernator, îl apreciez foarte mult”, a declarat premierul desemnat al României.

Citeste si: Ludovic Orban are o casă lângă București! Cum arată grădina plină de flori a premierului desemnat

O posibilă criză în România. Dezastrul financiar anunțat chiar de noul premier

Liderul PNL a declarat pentru digi24 că situația bugetară din România nu reprezintă o problemă serioasă și că poate fi ținută sub control, conform capital.ro.

Citeste si: Proiectul USR referitor la alegerea primarilor în 2 tururi de scrutin, respins de Senat

„Nu cred că este motiv de îngrijorare foarte serioasă. Situația poate fi ținută sub control, putem să fim la linia de plutire și chiar să începem să creștem”, a adăugat liderul PNL.

Dezastrul financiar anunțat chiar de noul premier

Ludovic Orban susține că țara se îndreaptă spre o depășire a deficitului bugetar și că situația trebuie explicată de asemenea partenerilor europenei.

O posibilă criză în România. Dezastrul financiar anunțat chiar de noul premier

„După cum arată datele acum, ne îndreptăm spre o depășire a deficitului bugetar. Important este ca această depășire să fie cât mai mică și, mai ales să încercăm, dacă se ajunge la depășirea deficitului de 3% care este prognozat, să îl limităm cât putem de mult și mai ales să explicăm partenerilor europeni situația”, a completat Orban.

Citeste si: Orban spune că sunt deja 15 parlamentari care nu au votat moţiunea de cenzură, dar vor susţine Guvernul: Suntem într-un câştig evident

„A doua mare urgență pe care o avem, este elaborarea legii proiectului bugetului de stat și a proiectului asigurărilor sociale de stat. La cel târziu 15 noiembrie, guvernul trebuie să prezinte în fața Parlamentului proiectul de buget”, a concluzionat liderul PNL.

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:
Te-ar putea interesa si