Oficiali americani avertizează în legătură cu pericolul reprezentat de hackerii nord-coreeni

Oficiali guvernamentali americani au avertizat miercuri în privinţa pericolului reprezentat de hackerii nord-coreeni, atrăgând atenţia în special asupra sectorului bancar şi a serviciilor financiare, transmite Reuters.

Author: I.C. joi 16 aprilie 2020 , 08:32

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Motivul avertismentului, emis în comun de Departamentul de Stat, Trezorerie, Departamentul pentru Securitate Internă şi Biroul Federal de Investigaţii, este neclar.

Hackerii nord-coreeni sunt acuzaţi de mult timp că au ca ţintă instituţiile financiare, iar avertismentul întăreşte informaţiile existente deja în spaţiul public.

Citeste si: Guvernul a adoptat o OUG care prevede creşterea pre-finanţărilor acordate în cadrul proiectelor finanţate cu fonduri europene

Solicitările de comentarii trimise agenţiilor americane nu au primit răspuns imediat.

Citeste si: Tot ce trebuie să știi despre Willow Project. Cum va afecta mediul cel mai mare proiect de foraj petrolier și ce implicare are Joe Biden- kanald.ro

Citeste si: „Iubirea mea” Pepe și Raluca Pastramă, din nou împreună pentru fetița lor!- wowbiz.ro

Coreea de Nord, acuzată de furt digital

Misiunea Coreii de Nord la Naţiunile Unite, în New York, nu a răspuns imediat cererii de comentarii.

Coreea de Nord este acuzată că ar fi în spatele unei campanii ambiţioase, desfăşurate pe parcursul unor ani, de furt digital, inclusiv de sifonarea unor milioane de dolari din ATM-uri, furturi de amploare de la bănci importante, extorcarea unor

utilizatori de computere din întreaga lume şi piratarea unor platforme de monede digitale. Aceste furturi au provocat o îngrijorare tot mai mare la nivel internaţional.

Citeste si: Guvernul a adoptat rectificarea bugetară- Deficitul bugetar depăşeşte 6,7%

Anul trecut, de exemplu, un raport al ONU a afirmat că Coreea de Nord a obţinut 2 miliarde de doilari pentru programele sale pentru arme de distrugere îm masă utilizând atacuri informatice ”pe scară largă şi tot mai sofisticate”.

În avertismentul de miercuri, oficialii americani afirmă că activităţile online ale Coreii de Nord ”pun ăn pericol Statele Unite şi ţări din întreaga lume şi, în mod psecial, implică un pericol semnificativ pentru integritatea şi stabilitatea sistemului financiar internaţional”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si