Oficialii Spitalului Militar din Capitală au decis ca unitatea să intre în carantină din cauza coronavirusului

Reprezentanții Spitalului Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila” anunță printr-un comunicat de presă că instituția intră în carantină începând de miercuri din cauza coronavirusului.

M.A., miercuri 26 februarie 2020 , 15:14

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Așadar, vizitatorilor le este interzis accesul în secțiile unității medicale.

″În urma analizei, cu maximă celeritate, a evoluţiei fenomenului Coronavirus Covid 2019 în România, Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central ‘Dr. Carol Davila’, din dorinţa de a acorda servicii de sănătate în condiţii de maximă siguranţă pentru pacienţi şi pentru personalul propriu, dispune următoarele măsuri de prevenire a contaminării, care vor fi adaptate la evoluţiile ulterioare ale acestei ameninţări la adresa sănătăţii publice: începând cu data de 26 februarie - SUUMC intră în carantină, sens în care vizitatorii nu vor mai avea acces în secţiile spitalului”, potrivit comunicatului emis de oficialii unității spitalicești.

Citeste si: Coronavirus. 69 de persoane sunt în carantină în România

Sursa citată precizează că la internare pacientul va primi un număr de identificare (numărul foii de observație), dată ce va fi comunicată aparținătorilor, în cazul în care pacientul își va da acordul.

Citeste si: Premierul Ludovic Orban, anunț de ultimă oră privind CORONAVIRUSUL

Pentru fiecare secție, apropiații pacientului vor avea pus la dispoziție un număr de telefon dar și intervalul orar în care vor putea apela pentru a afla informații cu privire la starea de sănătate a celui aflat internat.

Citeste si: Coronavirus. Ce îndemnizație primești dacă ești angajat și intri la carantină

“Toate consultaţiile şi internările de zi se vor realiza în spaţiile având această destinaţie, fie din Ambulatoriul integrat, fie în zonele special amenajate. (...) În ambulatoriu şi în zonele de spitalizare de zi rugăm pacienţii care se pot deplasa pe cont propriu să vină singuri, cu 15 minute (nu mai repede) înainte de ora programării. Persoanele cu dizabilităţi vor putea fi însoţite de un singur aparţinător”, precizează reprezentanţii spitalului în comunicat.

 

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar putea interesa si