Pe suprafeţele de plastic, timpii medii de supravieţuire a tulpinii originale şi a variantelor Alpha, Beta, Gamma şi Delta au fost de 56 de ore, 191,3 ore, 156,6 ore, 59,3 ore şi, respectiv, 114,0 ore, în comparaţie cu 193,5 ore pentru Omicron, au raportat cercetătorii pe bioRxiv.

Pe probe de piele de la cadravre, timpul mediu de supraviețuire a virusului a fost de 8,6 ore pentru versiunea sa originală, 19,6 ore pentru Alpha, 9,1 ore pentru Beta, 11,0 ore Gamma, 16,8 ore pentru Delta şi 21,1 ore pentru varianta Omicron.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citeste si: Prima tranșă de vaccinuri pediatrice sosește în țară

Simptomele sunt asemănătoare ca în cazul Covid-19

Ca și în cazul Covid-19, simptomele sunt asemănătoare, iar pacienții pot avea simptome amestecate care se pot gestiona acasă după un tratament bine stabilit.
”Apare rinoreea, durerea în gât și congestia nazală”, spune Dr. John Vanchiere, directorul asociat Centrului pentru Amenințări Virale Emergente de la LSU Health Shreveport. „Tusea este mai ușoară [decât în variantele anterioare], dacă există vreo tuse, iar febra pare să fie mai puțin frecventă”.

Citeste si: Bilanţ vaccinare anti-Covid în România, 24 ianuarie 2022. Aproape 13.000 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore

Pierderea mirosului nu este întâlnită în toate cazurile

Datele din Marea Britanie indică cinci simptome principale: nasul înfundat, durerea de cap, oboseala, strănutul și durerea în gât.
Pierderea mirosului, ca în varianta COVID-19, nu este atât de frecvent întâlnită.


Este posibil ca medicii și pacienții să acorde mai multă atenție simptomelor decât variantelor anterioare.
În valurile trecute de Covid, pacienții cu forme severe de boală aveau afectare pulmonară și viața lor era pusă în pericol. Noua variantă de Covid, Omicron, nu pare să se reproducă în țesutul pulmonar, deci mai puțini oameni au nevoie de oxigen suplimentar sau de intubare. Asta nu înseamnă că nu există și astfel de cazuri grave.

Citeste si: Pandemia nu se va încheia anul acesta. Explicaţiile directorului OMS pentru Europa


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si