OMS, avertisment de ultimă oră pentru europeni: „Covid a ajuns a 5-a cauză de deces pe continent”

Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că virusul COVID-19 reprezintă, în Europa, a 5-a cauză de deces în rândul oamenilor, după perioada în care guvernele din UE au renunțat la restricții.

Author: Alina Raducu joi 15 octombrie 2020 , 17:24

OMS, avertisment de ultimă oră pentru europeni: „Covid a ajuns a 5-a cauză de deces pe continent”
OMS, avertisment de ultimă oră pentru europeni: „Covid a ajuns a 5-a cauză de deces pe continent”
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

OMS spune că, Europa riscă să ajungă la o carantină generală dacă autoritățile nu vor lua măsuri concrete în următorea perioadă în ceea ce privește pandemia de coronavirus.

„Evoluția pandemiei este foarte îngrijorătoare în Europa”, au declarat oficialii OMS, având în vedere situația actuală.

Citeste si: Cea mai mare temere a lui Theo Rose de când a rămas însărcinată: „E greu de trăit, nu e ușor să fii femeie gravidă”. Artista a dezvăluit totul- kanald.ro

Citeste si: Armin Nicoară și-a confruntat tatăl în direct, după ani de tăcere: „De multe ori i-am spus că nu e copilul meu”- wowbiz.ro

Numărul de cazuri zilnice creşte, spitalizările, de asemenea. COVID-19 este de acum cea de-a cincea cauză de deces, iar pragul de 1.000

de decese zilnice a fost atins”, a declarat directorul biroului regional pentru Europa al OMS, Hans Kluge, în cadrul unei conferințe.

OMS anunță că pandemia de coronavirus poate fi scăpată de sub cotrol, în Europa

„Dacă înregistrăm de două până la de trei ori mai multe cazuri zilnice în comparaţie cu vârful lui aprilie, observăm totuşi de cinci ori mai puţine decese”, a mai adăugat unul dintre oficialii OMS.

Europenii riscă să revină la o carantină generală

OMS a remarcat faptul că în ulima perioadă, tinerii îmbolnăvesc de Covid-19 mai mult decât persoanele în vârstă.

„Transmiterea şi sursele de contaminare se produc în locuinţe şi locurile publice interioare şi la persoanele care nu respectă corespunzător măsurile de autoprotecţie, a declarat Kluge.

„Situaţia nu ar fi sustenabilă. Nu putem avea pe termen nedeterminat o izolare ca cea din martie, care a fost o încetare a activităţii. Presiunea şi pagubele colaterale asupra oamenilor ar fi prea ridicate”, a mai adăugat un reprezentant al OMS.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si