Organizația Mondială a Sănătății avertizează Europa să nu relaxeze restricțiile COVID-19. India se confruntă cu o criză sanitară majoră. Criza își are originile în varianta indiană a SARS-CoV-2, însă şi într-un comportament precum nerespectarea restricţiilor sanitare.

Citeste si: Varianta coronavirusului care a dus India la un pas de colaps sanitar, detectată în 17 țări, inclusiv din Europa

„Există în continuare o provocare uriaşă în ţări în care măsurile de protecţie individuală au fost relaxate sau în care au loc adunări în masă sau în care există variante mai contagioase ori în care

acoperirea vaccinală este în continuare slabă. Acest lucru poate provoca o furtună perfectă în sistemul de sănătate al oricărei ţări”, avertizează într-o conferinţă de presă online directorul OMS Europa Hans Kluge.

Hans Kluge le-a transmis celor 50 de ţări din regiunea OMS Europa că măsurile individuale şi colective de sănătate publică şi măsurile sociale rămân factori hotărâtori în oprirea pandemiei covid-19.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Ce a spus public Radu Ștefan Bănică despre Andreea Marin?! „Află ea după”. Nu s-a ferit și a recunoscut asta și despre Violeta- wowbiz.ro

Citeste si: Vaccinurile anti-COVID continuă să sosească în România, numai doritori să fie

Numărul cazurilor covid-19 au scăzut în mod semnificativ pentru prima oară după două luni, în Europa.

Varianta indiană COVID-19 a făcut ravagii în 17 țări

Varianta indiană- B 1.617- a fost descoperită în 17 ţări, inclusiv în mai multe ţări din Europa.

Noua mutație a virusului a fost etichetată drept o „variantă de interes” şi nu „variantă îngrijorătoare”. Noua variantă Sars-Cov-2 este una mult mai periculoasă.

Citeste si: Grecia anulează măsurile de carantină pentru turiștii neinfectaţi cu COVID-19

oms relaxare restricții în europa
OMS - anunț de ULTIMA ORĂ!!![Sursa foto: PixaBay]

În regiunea OMS Europa din care fac parte mai multe ţări din Asia Centrală, 7% din populaţie a fost complet vaccinată. Potrivit unor date OMS, persoanele vaccinate sunt mai numeroase decât persoanele bolnave de covid-19- 5,5% dintre europeni.

Citeste si: Cât durează, de fapt, imunitatea vaccinului anti-covid. Alexandru Rafila a spus tot adevărul


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si