Executivul s-a reunit marți pentru adoptarea Hotărârii de Guvern privind prelungirea stării de alertă, începând cu 17 iunie.

Potrivit premierului Ludovic Orban, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, s-a aprobat în unanimitate următoarea Hotărâre:

Articolul 1- Se propune prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul ţării pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 17 iunie 2020;

Articolul 2- Măsurile de prevenire şi control al infecţiilor generate de virusul SARS-CoV-2 necesare a fi adoptate începând cu data de 17 iunie 2020, în contextul epidemiologic actual, sunt prevăzute în anexa care face parte din prezenta Hotărâre;

Articolul 3- Prezenta Hotărâre se comunică tuturor componentelor sistemului naţional de management al situaţiilor de urgenţă pentru punere în aplicare prin ordine şi acte administrative ale conducătorilor acestora.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Marilena Hagi i-a dat de gol pe Ianis și Elena în ziua nunții! Mama fotbalistului, declarații despre nepoți: „Fericită”. Gică Hagi abia și-a putut stăpâni emoțiile- wowbiz.ro

„Se ştie că se va permite desfăşurarea activităţilor în centrele comerciale de tip mall, sigur, cu excepţia cinematografelor, restaurantelor, sălilor de jocuri.

Se va relua activitatea pentru sălile de fitness şi de aerobic, sigur, în condiţiile stricte care sunt reglementate prin ordin comun de către Ministerul Sănătăţii”, a declarat Orban.

Tot marți s-a luat hotărârea de a permite oficierea slujbelor religioase în interiorul bisericilor.

„Aici aş vrea să fac o precizare. Noi nu am închis bisericile. Bisericile au fost deschise în această perioadă. Singurul lucru care nu s-a permis a fost oficierea slujbelor.

S-au permis, de exemplu, diferitele evenimente pentru oficierea de botezuri, căsătorii, sigur, cu un număr limitat de persoane, la nivelul familiilor.

Citeste si: Se reiau slujbele religioase în interiorul bisericilor. Ce reguli vor respecta credincioșii

De asemenea, bisericile nu au fost închise, deci cei care au titrat că se redeschid bisericile nu au prezentat corect adevărul. Decizia, propunerea formulată de CNSU este aceea de a permite oficierea slujbelor şi în spaţii închise, în interiorul bisericilor, şi în afara bisericilor. Bisericile fiind de mărimi variabile, pentru respectarea condiţiilor care vor fi stabilite prin ordinul comun al ministrului Sănătăţii, cu secretarul de stat de la Departamentul de Culte şi cu ministrul Afacerilor Interne va fi un număr redus de credincioşi care vor putea asista la slujbă din interiorul bisericii.

Citeste si: Reacția Patriarhiei Române după anunțul privind slujbele religioase

Din acest motiv, oficierea slujbelor se va face, atât în interiorul, cât şi în afara bisericilor”, a mai spus Orban.

Ședința de Guvern privind prelungirea stării de alertă- LIVE

Citeste si:   Rafila: Nu putem ca politică de sănătate publică să ne focalizăm să testăm pe toată lumea, pentru că o testăm degeaba

Citeste si: Bogdan de la Ploiești, dezamăgit de faptul că nu are evenimente în orașul natal: „Oamenii de acolo nu mă aleg pe mine, deși nu am făcut nimic greșit. Cred că nu le-a prins bine să ajung aici.”- kfetele.ro

Citeste si: Imaginea reprezentativă de pe YouTube de la Beach, Please! "răstoarnă" tot scandalul din jurul rapperului Wiz Khalifa. Organizatorii au fost conștienți de gestul artistului- radioimpuls.ro

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat luni că se aşteaptă la o creştere a numărului de cazuri de infectare cu coronavirus şi că în acest moment în judeţul Braşov este o transmitere comunitară. Ministrul a precizat că în România este o transmitere comunitară joasă, comparativ cu alte state ale Europei.

Citeste si: USR-PLUS, atac la PNL: „Ce faceţi voi de 30 de ani e mai aproape de feudalism decât de democraţie”

Reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, medicul Alexandru Rafila, afirmă că este "imposibil" ca datele privind diagnosticările cu COVID-19 să fie manipulate. El arată că procentul de îmbolnăviri, de cinci la sută din numărul de teste, este unul mare, de natură a crea preocupare, răspunzând astfel acuzaţiilor PSD privind manipularea cifrelor pentru a se justifica prelungirea stării de alertă.

Guvernul decide la această oră prelungirea stării de alertă pe teritoriul României și măsurile ce se vor lua în următoarea perioadă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si