Guvernul s-a întrunit marți în ședința în care se adoptă Hotărârea prin care se prelungește starea de alertă pe o perioadă de 30 de zile.

Citeste si: Orban: CNSU a decis prelungirea stării de alertă pe tot teritoriul ţării pentru 30 de zile

Ludovic Orban a anunțat că starea de alertă va intra în vigoare de pe 17 iunie.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Imagini șocante. Cum arată interiorul casei în care un bărbat locuia cu cele 175 de pisici ale sale- antena3.ro

Citeste si: Germania afirmă că desfăşurarea de trupe nord-coreene în Ucraina reprezintă o "escaladare clară". Coreea de Nord reacționează- wowbiz.ro

Totodată, premierul a anunțat că bisericile vor putea relua slujbele religioase în interior, adăugând că bisericile nu au fost închise, însă nu a fost permisă oficierea de slujbe în interior.

„În plus față de decizia de vineri, am decis oficierea de slujbe și în interiorul bisericilor. Noi nu am închis bisericile, ele au fost deschise. Singurul lucru nepermis a fost oficierea slujbelor în interior”, a declarat Ludovic Orban.

Reguli pentru slujbele din interiorul bisericii

Premierul a vorbit și despre regulile pe care le vor respecta bisericile.

Citeste si: Orban, mesaj dur pentru Ungaria: „Dacă nu renunţă la astfel de măsuri discriminatorii trebuie sesizată Comisia Europeană”

Orban a subliniat că slujbele vor fi ținute cu un număr limitat de credincioși, de aceea oficierea lor se va face atât în interior, cât și afară. De asemenea, trebuie respectate regulile de distanțare fizică, purtarea măștii de protecție și dezinfectarea spațiilor pentru reducerea riscului de transmitere a COVID-19.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si