Ludovic Orban a transmis joi, că în cadrul şedinţei Birourilor Permanente Reunite s-a dezbătut și subiectul numirii Avocatului Poporului.

Declarațiile Liderului PNL despre numirea noului Avocat al Poporului

"Al doilea lucru pe care l-am dezbătut a fost cel legat de numirea Avocatului Poporului. Am luat decizia- deşi iniţial era vorba să facem plenul luni, având în vedere că am văzut că este programată decizia CCR pentru data de 29-, am decis să nu facem plenul luni şi să convocăm plenul săptămâna viitoare, într-o reuniune a Birourilor Permanente Reunite, la

o dată ulterioară pronunţării Curţii Constituţionale pe sesizarea formulată de PSD", a afirmat Orban.

Fabian Gyula este candidatul care a primit aviz favorabil din partea comisiilor juridice ale Parlametului pentru funcţia de Avocat al Poporului. Aceasta a precizat, miercuri, că a ieşit la pensie în 2020, la vârsta de 49 de ani, având o pensie de magistrat de peste 10.000 de lei.

Ludovic Orban a fost întrebat dacă 49 de ani nu e o vârstă prea mică pentru a ieşi la pensie, acesta a replicat: "Raportat la presiunea la care eşti supus în magistratură, da”.

Citeste si: Cazurile rare de inflamaţii cardiace depistate la adolescenţi, asociate cu două vaccinuri anti-COVID-19

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune- wowbiz.ro

Liderul PNL a mai menționat că magistraţii au o serie de incompatibilităţi şi restricţii şi că pensia sa este de peste 10.000 de lei, adăugând că este o sumă mare raportat la pensia medie.

Acesta a mai spus că jurisprudenţa CCR este "clară în favoarea magistraţilor” privind pensiile pe care le primesc.

Citeste si: Anunț de ultimă oră din partea Angelei Merkel cu privire la carantinarea cetățenilor

La audierea în comisiile juridice ale Parlamentului, Fabian Gyula a decalarat că a absolvit studii juridice, timp de 25 de ani a fost procuror şi de 22 de ani este cadru didactic în învăţământul superior

Fabian Gyula este lector la Facultatea de Drept a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca și a fost propusă pentru această funcție de UDMR şi este susţinut şi de PNL.

Renate Weber a fost revocată din funcţia de Avocat al Poporului în 16 iunie, prin votul Parlamentului.

Citeste si: Ce este noua tulpină pe nume ”Gamma” a coronavirusului. Noua mutație face ravagii

Totodată, Comisia de la Veneţia a solicitat explicaţii preşedinţilor Camerelor, Anca Dragu şi Ludovic Orban despre revocarea lui Renate Weber din funcția de Avocat al Poporului, într-o scrisoare transmisă la o zi de la votul din Parlament.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si