Orban, mesaj important pentru românii care vor dori să vină în ţară de Paşte

Premierul Ludovic Orban le-a transmis românilor care doresc să vină în ţară în perioada sărbătorilor de Paşti, să vină doar dacă au motive extrem de serioase şi a atras atenţia că cei care vor veni în România fie vor intra în carantină, fie în izolare la domiciliu, timp de 14 zile.

Author: R.B. vineri 03 aprilie 2020 , 07:11

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Potrivit premierului Ludovic Orban, aproximativ 250.000 de români au venit în ţară din diferite ţări ale lumii.

”Nu e un nou val. este o revenire constantă în ţară. Nu am datele exacte, dar din datele aproximative sunt 250.000 de români care au revenit în ţară, ceea ce însemană că orice altă rvenire....

este aşteptat ca de sărbătorile de Paşte să fie o nouă revenire, dar le-am transmis şi ei ştiu foarte bine care sunt măsurile dispuse”, a declarat Orban la Digi24, joi seara.

Citeste si: Orban: Cele mai multe păreri converg spre un vârf al epidemiei între 20 aprilie- 1 mai

Premierul a mai atras atenţia că cei care vin din zona Roşie vor sta în carantină 14 zile, iar cei care vin din ţările din zona galbenă, vor fi izolaţi la domiciliu unde i-ar putea infecta pe cei dragi. Premierul a făcut un apel către români, să nu vină în ţară fără un motiv extrem de serios.

Citeste si: Iohannis: „Nu se va întrerupe în niciun fel aprovizionarea”

”În cazul în care vin dintr-o ară din zona roşie vor intra în carantină 14 zile, dacă vin din zona galbenă se dispune izolarea la domiciliu care e tot or frmă de carantină, de asemenwa, pe o perioadă de 14 zile. Recomandarea mea e să vină doar dintr-un motiv foarte serios. este posibil că dacă intră într-o formă de izolare să nu poată să sărbătorească Paştele în condişii normale. Sfatul meu sincer e să nu vină, decât dacă au motive extrem de serioase. Dacă au fost expuşi, vor sta 14 zile în carantină si pe de altă parte îi expun pe cei dragi”, a declarat Orban.

Citeste si: Fiul Vioricăi Dăncilă a făcut o glumă macabră în plină pandemie de coronavirus! Victor a postat o poză cu o groapă săpată: “Ziua a 10-a de carantină”

De la de debutul pandemiei, atât ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, cât şi preşedintele Klaus Iohannis au făcut apel, în repetate rânduri, la români să nu vină din străinătate către casă de sărbători. 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si