Orban: Parlamentul nu avea atributul constituţional şi legal să facă modificări la HG privind starea de alertă

Premierul Ludovic Orban a afirmat că, în opinia sa, Parlamentul nu avea atributul constituţional şi legal să facă modificări la hotărârea de Guvern privind starea de alertă.

Author: I.C. miercuri 20 mai 2020 , 21:06

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

"Am extrem de multe observaţii legate de nodul în care Parlamentul a tratat proiectul nostru de lege şi, prin  modificările pe care le-a făcut, ne-a restrâns atât de mult cât a putut posibilităţile efective de acţiune. De asemenea, consider că Parlamentul nu avea atributul constituţional şi legal să facă modificări la hotărârea de Guvern şi la planul de măsuri aferent Hotărârii de Guvern prin care Guvernul României a declarat starea de alertă.

Citeste si: Guvernul va acorda 30% din salariul brut companiilor care fac angajări

Este o imixtiune grosolană a forului legslativ în activitatea Executivului şi este o încălcare flagrantă a principiului separaţiei puterilor în stat. Nu putem fi de acord cu această atitudine, dar nu vom avea o reacţie în momentul de faţă, pentru că cel mai important lucru este ca românii să înţeleagă că încă nu am scăpat de epidemie, să înţeleagă necesitatea acestei stări de alertă şi necesitatea respectării tuturor regulilor instituite în cadrul planului de măsuri", a afirmat Ludovic Orban, miercuri seară, într-o declaraţie de presă.

Citeste si: Klaus Iohannis, scrisoare de condoleanțe, la moartea ÎPS Pimen: „Este un moment de tristeţe”

Citeste si: Un elev de 16 ani a fost înjunghiat de 5 ori în fața liceului. Ce s-a întâmplat cu agresorul- kanald.ro

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta- wowbiz.ro

Orban a anunţat că joi, până la finalul zilei, toate ministerele vor adopta ordine de ministru comune privind regulile de protecţie sanitară legate de domeniile de activitate care se află în responsabilitatea fiecărui minister.

Premierul a precizat că va fi obligatorie purtarea măştii în toate spaţiile închise, inclusiv pentru liderii politici. 

„Din acest moment, inclusiv liderii PSD şi ai altor partide vor avea obligaţia să respecte această măsură. Purtatul măştii ne fereşte de riscul de a transmite virusul către semenii noştri sau de a fi infectaţi cu virusul”, a mai spus primul ministru.

Citeste si: Un al doilea val de coronavirus va lovi Europa, este de părere directorul ECDC

Acesta a explicat că triajul prin măsurarea temperaturii corporale la intrarea în spaţiile închise este o măsuri necesară şi că trebuie respectate toate regulile instituite pentru prevenirea răspândirii COVID-19.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si