Un al doilea val de coronavirus va lovi Europa, este de părere directorul ECDC

Perspectiva celui de-al doilea val de coronavirus în Europa nu mai este o teorie îndepărtate, potrivit directorului agenției UE privind controlul bolilor.

Author: I.C. miercuri 20 mai 2020 , 19:28

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

„Întrebarea este când și cât de mare, aceasta este întrebarea din punctul meu de vedere”, a declarat dr. Andrea Ammon, directorul Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC).

Citeste si: ONU cere Israelului să renunțe la planurile de anexare a West Bank. „ar constitui o încălcare gravă a dreptului internațional”

„Analizând caracteristicile virusului, analizând ce rezultă acum din diferte țări din punct de vedere al imunității populației, virusul este în jurul nostru, circulând mult mai mult decât în ianuarie și februarie. Vreau să fim realiști. Nu este momentul să ne relaxăm”, a mai spus aceasta.

La începutul acestei luni, directorul ECDC a anunțat că, începând cu 2 mai, Europa în ansamblu a trecut de apogeul infecțiilor. Doar Polonia nu trecuse tehnic de vârf.

Citeste si: Alte trei decese provocate de coronavirus. Grupul de Comunicare Strategică precizează că o persoană raportată ca decedată este în viaţă

Guvernele europene au început să ridice restricțiile, unele anunțând redeschiderea în curând a barurilor și restaurantelor.

Ammon crede că bătălia cu coronavirusul va fi de lungă durată. „Nu știu dacă este pentru totdeauna, dar nu cred că va dispărea foarte repede. Se pare că este foarte bine adaptat oamenilor”.

Ea îi avertizează și pe cei care doresc să plece în vacanță în această vară.

Citeste si: China impune, din nou, restricţii de circulaţia: 100 de milioane de oameni, afectaţi

„Ceea ce spun este că ar trebui să fim pregătiți, chiar dacă merg undeva, nu va fi la fel ca anul trecut. În această etapă nu putem spune despre călătorii că sunt sigure. Spălați-vă pe mâini și totul va fi în regulă. Trebuie să păstrați distanța. Aceste măsuri trebuie să fie în vigoare”.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si