Orban: Ştirea zilei este că a ajuns coronavirusul la Guvern

Premierul interimar Ludovic Orban spune că "ştirea zilei este că a ajuns coronavirusul la Guvern", precizând că nu a fost în Guvern, ci în aparatul de lucru al Executivului, fiind vorba de o persoană care lucrează la compania care asigură cateringul.

R.B., luni 09 martie 2020 , 15:34

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Ludovic Orban a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că şi în acest caz va fi realizată o anchetă epidemiologică. 

"Ştirea zilei este că a ajuns coronavirusul la Guvern. Vă spun foarte limpede. Există o suspiciune legată de o persoană care a intrat în contact cu o persoană diagnosticată, care a avut mai multe contacte la nivel şi aici se face ceea ce se întâmplă cu toate cazurile, se derulează o anchetă epidemiologică, pe noi nu ne interesează unde lucrează cineva, dacă există un risc de contaminare ca urmare a intrării în contact cu o persoană care a fost diagnosticată pozitiv, imediat este trimisă în izolare la domiciliu, imediat intră mecanismul de monitorizare şi urmărim evoluţia şi este supusă analizelor în cazul în care prezintă simptome”, a spus premierul interimar. 

Citeste si: Un autocar cu 46 de pasageri care venea de la Rimini a intrat prin Vama Borş, fiind oprit la Oradea

Orban a explicat că persoana respectivă nu este în Guvern, ci în aparatul de lucru al Guvernului. 

"Nu a fost în guvern, a fost în aparatul de lucru al Guvernului. Sunt câteva persoane, dintre care o persoană e o persoană de deservire, nu este angajată efectiv, lucrează la compania care asigură cateringul, şi mai una sau două persoane care sunt angajaţi la Secretariatul General Guvernului”, a mai declarat Ludovic Orban.

Anterior, autorităţile au anunţat că desfăşoară o anchetă epidemiologică la Guvern cu privire la angajaţi de la Palatul Victoria posibili contacţi ai femeii de 42 de ani deja diagnosticată cu coronavirus.

Citeste si: Școli închise. Desfăşurarea olimpiadelor şcolare şi a competiţiilor sportive, suspendată de ministrul Educaţiei

”În contextul anchetei epidemiologice care este desfăşurată în acest moment în legătură cu femeia de 42 de ani din Bucureşti, confirmată cu coronavirus (COVID-19) în cursul zilei de 8 martie, sunt desfăşurate verificări cu privire la posibili contacţi ai persoanei din rândul personalului care desfăşoară activităţi în clădirea Guvernului României”, anunţa Grupul de Comunicare Strategică.

De asemenea, reprezentanţii grupului precizau că s-au luat măsuri preventive în acest caz, fiind limitat orice contact cu terţe părţi pe care l-ar fi putut avea două dintre persoanele despre care s-ar putea considera că au contact cu femeia de 42 de ani, solicitându-li-se să rămână la domiciliu împreună cu familia.

Citeste si: S-a găsit tratamentul pentru coronavirus. De unde poate fi procurat. News alert

În Bucureşti sunt două cazuri de coronavirus, o femeie de 42 de ani şi un bărbat de 49 de ani.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si