Ordinul halucinant dat de Elena Ceauşescu la Revoluţie: „Trageţi cu tunul în Catedrală, să terminaţi odată cu ea!”

S-a aflat despre ordinul halucinant dat de Elena Ceauşescu la Revoluţie, care a dorit să pună la pământ Catedrala din Timişoara.

Webeditor: A.N. Author: Matei Vaihan miercuri 19 decembrie 2018 , 17:16

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Se ştie despre ordinul halucinant dat de Elena Ceauşescu la Revoluţie, pe 17 decembrie 1989, când se declanşaseră ostilităţile la Timişoara. “În timp ce Nicolae Ceauşescu a plecat în Iran, Elena Ceauşescu, rămasă la Bucureşti, a fost informată de Ion Coman de acest nou protest. S-au reluat confruntările în Timişoara Conform stenogramelor de la Procesul Timişoara, Elena Ceauşescu a făcut o criză de nervi şi a ordonat: „Trageţi cu tunul în Catedrală, să terminaţi odată

cu ea!”, a dezvăluit Adevărul.

Ordinul halucinant dat de Elena Ceauşescu la Revoluţie:" Armata a intervenit cu gaze lacrimogene şi focuri de armă"

“Iar luptele s-au reluat. Sorin Lea, unul dintre tinerii care fluturau un steag cu stema decupată a fost împuşcat mortal. În urma rafalei trase de forţele de represiune, au mai murit încă doi tineri, alţi patru au fost răniţi. Demonstranţii s-au împrăştiat, dar s-au reunit în zona Operei, unde Armata a intervenit cu gaze lacrimogene şi focuri de armă. La Timişoara soseşte şi Ilie Ceauşescu, care le-a cerut generalilor Victor Atanasie Stănculescu şi Ion Coman să înăbuşe cât mai rapid rebeliunea.”

, s-a mai relatat despre tragicele evenimente.

Citeste si: Informația momentului pentru toți românii. Marius Budăi a anunțat ce se întâmplă cu vârsta de pensionare- kanald.ro

Citeste si: „Nu este ok” Toți au observat asta în ultimele imagini postate de Gina Matache și fostul ginere- wowbiz.ro

Ordinul halucinant dat de Elena Ceauşescu la Revoluţie: "C adavrele celor ucişi urmau să fie transportate la Bucureşti"

S-a dezvăluit ordinul halucinant dat de Elena Ceauşescu la Revoluţie. “Luptele au fost mai puţin sângeroase decât în 17. S-au înregistrat 8 morţi şi 23 de răniţi. În jurul orei 23, la sediul Miliţiei a sosit o autoizotermă de la Comtim. Avea să fie trimisă la Spitalul Judeţean pentru a pune în aplicare „Operaţiuna Trandafirul”, prin care cadavrele celor ucişi urmau să fie transportate la Bucureşti, la Crematoriul Cenuşa”, s-a mai scris despre Revoluţia de la Timişoara.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si