Potrivit modificării aduse ordonanței de urgență, „prin excepție de la alin. (1), pentru personalul didactic de predare, personalul didactic auxiliar, personalul didactic de conducere și personalul de îndrumare și control din învățământ, î ncepând cu date de 1 ianuarie 2022 salariile de bază se majorează cu 1/4 din diferența dintre salariul de bază.

prevăzut de Legea- cadru nr. 153/2017, cu modificările și completările ulterioare pentru anul 2022 și cele din luna decembrie 2021”.  

Citeste si: Premierul Nicolae Ciucă, schimbări pentru programul „Prima Casă”

Salariile din educație nu vor mai fi înghețate

Modificarea a apărut după ce joi, trei federații sindicale din învățământ au spus că începând de, luni, 20 decembrie, vor picheta sediile Guvernului şi prefecturilor dacă salariile cadrelor didactice vor fi înghețate, așa cum era prevăzut în proiectul de ordonanță al Guvernului.

„În calitate de reprezentanţi ai salariaţilor din educaţie, Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, Federaţia Sindicatelor din Educaţie „SPIRU HARET” şi Federaţia Naţională Sindicală „Alma Mater“ avertizează Guvernul României că, începând de luni, 20 decembrie 2021, salariaţii din învăţământ vor ieşi în stradă, pichetând sedille Executivului şi prefecturilor. Dacă politica de totală desconsiderare a resursei umane din învăţământ va continua, există posibilitatea radicalizării acţiunilor de protest, mergând până la neîncheierea situaţiei şcolare/universitare pentru semestrul I şi declanşarea grevei generale”, au transmis cele trei federații sindicale printr-un comunicat de presă. 

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune- wowbiz.ro

Citeste si: Guvernul schimbă Codul Fiscal și îi lovește pe patronii mici și mijlocii

Era prevăzută înghețarea salariilor profesorilor

Ministerul Finanţelor Publice a publicat, miercuri seara, pe pagina oficială, proiectul de Ordonanţă de Urgenţă privind unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum şi pentru modificarea unor acte normative, care va intra cel mai probabil în şedinţa de Guvern de vineri, informează News.ro.

Proiectul de OUG prevede îngheţarea salariilor şi sporurilor din sistemul public, cu excepţia celor din asistenţă şi sănătate, deci și a salariilor din sistemul de învățământ. De asemenea, educaţia nu va primi 6% din PIB, în 2022, aşa cum prevede legea.

Inițial, surse guvernamentale au declarat că se discută exceptarea creșterii salariilor profesorilor de la prorograre, lucru care ar fi echivalat cu acordarea salariilor mărite, potrivit  Edupedu.ro.

Citeste si: Taxele locale ar putea sa crească din 2022


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si