Ore de liniste la bloc pentru sâmbătă şi duminică 2021

Este mai simplu sa stabilesti si sa mentii relatii bune cu vecinii, decat sa primesti amenzi pentru deranjarea linistii publice in bloc. De asta e bine să știi care sunt orele de liniste la bloc pentru sâmbătă şi duminică 2021.

Author: Catalina Popa joi 01 iulie 2021 , 13:57

Ore de liniste la bloc pentru sâmbătă şi duminică 2021
Ore de liniste la bloc pentru sâmbătă şi duminică 2021
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Iată care sunt orele  de liniste la bloc pentru sâmbătă şi duminică 2021! Vrei să te strângi cu prietenii acasă pentru o petrecere? Ai de montat mobilă și e nevoie să folosești bormașina? Înainte de toate astea asigură-te că e o oră potrivită și nu-ți vei deranja vecinii.

Ore de liniste la bloc pentru sâmbătă şi duminică 2021
Ore de liniste la bloc pentru sâmbătă şi duminică 2021

Care sunt orele de liniște la bloc pentru sâmbătă şi duminică în 2021?

Legea 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii și liniștii publice incriminează:

- tulburarea, fără drept, a liniştii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă;

Citeste si: Ore de liniște în 2021 la bloc. Ce amenzi vor fi date și cine va trebui să le plătească

- tulburarea liniștii locatarilor între orele 22,00-8,00 şi 13,00-14,00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuințele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinația de locuințe ori situat în imediata vecinătate a acestora;

- organizarea de petreceri cu caracter privat şi utilizarea de aparatură muzicală la intensitate de natură a tulbura liniștea locuitorilor, în corturi, alte amenajări sau în spaţiu neacoperit, situate în perimetrul apropiat imobilelor cu destinaţia de locuinţe sau cu caracter social, în mediul urban, precizează Poliția Română.

Ore de liniste la bloc pentru sâmbătă şi duminică 2021
Ore de liniste la bloc pentru sâmbătă şi duminică 2021

Cate ore ai voie sa lucrezi pe zi? 

Esti mester, instalator, zidar etc. si iti desfasori munca in apartamentele clientilor sau planuiesti o renovare chiar la tine in casa? Este important sa stii cat mai exact cand poti lucra fara a avea probleme sau a le crea pentru cel care te-a angajat.

Daca este sa te iei dupa legea zgomotului, poti lucra intre orele 08:00 – 13:00 si 14:00 – 22:00, insa in multe imobile exista un program de liniste diferit, care se extinde adesea dimineata pana la ora 09:00, iar la pranz, pana la ora 15:00. Verifica deci mai intai la asociatie cand poti sa dai cu bormasina fara sa te trezesti cu reclamatii si abia apoi incepe activitatea.

Citeste si: Decizie importantă despre amenzile primite de români în starea de alertă. Ar putea fi anulate

In ce conditii poti primi amenda pentru nerespectarea orelor de linişte

Potrivit legii 61/1991, articolul 2, punctele 25, 26 si 27 se poate da amenda pentru deranjarea linistii publice pentru:

– „tulburarea, fara drept, a linistii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigate sau larma”;

– „tulburarea linistii locatarilor intre orele 22,00-8,00 si 13,00-14,00 de catre orice persoana prin producerea de zgomote, larma sau prin folosirea oricarui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau in sediile persoanelor juridice, in locuintele persoanelor fizice sau in oricare alt loc din imobile cu destintia de locuinte ori situat in imediata vecinatate a acestora”;

– „organizarea de petreceri cu caracter privat si utilizarea de aparatura muzicala la intensitate de natura a tulbura linistea locuitorilor, in corturi, alte amenajari sau in spatiu neacoperit, situate in perimetrul apropiat imobilelor cu destinatia de locuinte sau cu caracter social, in mediul urban”.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si