Orez cu lapte. Adevărul despre această combinație. Ce se întâmplă în corpul copiilor când îl mănâncă

Odată cu evoluția tindem să modificăm și alimentația pentru copiii noștri. Lucru greșit. Medicii nutriționiști spun de ce nu facem tocmai bine atunci când vrem să complicăm mesele micuților. Spre exemplu, un orez cu lapte este mult mai sănătos decât celebrele cereale consumate la primele ore ale dimineții.

Author: R.B. joi 17 octombrie 2019 , 17:19

Orez cu lapte
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Orez cu lapte. ”În nici un caz, un copil nu trebuie să mănânce dietetic, pentru că el are nevoie de grăsimi atâta timp cât este în creștere. Mâncatul dietetic este un mâncat nesănătos. Grăsimea este substratul esențial pentru creștere, iar un copil mai degrabă trebuie să mănânce gras.

Un copil are nevoie de grăsime de calitate.

Citeste si: Piure de cartofi. Rețeta pentru cel mai delicios piure. Secretul marilor bucătari. Două ingrdiente fac diferența

Orez cu lapte

Orez cu lapte. Obligatoriu, copiii trebuie să mănânce unt, să bea laptele integral. Nu întâmplător copiii preferă cartofii prăjiți. Avem nevoie de grăsime pentru a crește, tot ce înseamnă sistem nervos la copilul se dezvoltă pe baza grăsimii, deci este o chestiune de bună creștere. Nu trebuie să mănânce dietetic sub nicio formă, trebuie învățat să aibă și legume în farfurie”, explică Mihaela Bilic.

Citeste si: Pulpe de pui la cuptor. Cea mai bună rețetă. Ingredientul secret care le face fragede

”Dulciurile făcute în casă nu fac niciun rău dacă nu sunt consumate În exces, iar tradiționalul orez cu lapte este mai sănătos decât cerealele. Sunt adeptă și promovez gătitul în casă. Dar, să nu ne facem un obicei. O dată pe săptămâna este mai mult decât echilibrat.

Orez cu lapte

Citeste si: Mujdei de usturoi. Cum să îl prepari ca să fie delicios și sănătos. Trei rețete

Orez cu lapte. Cerealele au fost inventate de americani când și-au dat seama că trebuie să hrănească o nație întreagă cu ceva ieftin. Atunci le-au expandat, au băgat în ele zahăr și au devenit obligatorii la micul dejun. Nu au nici un avantaj. Pentru un copil, mai degrabă aș pune o felie de pâine cu unt și gem, care în final ca număr de calorii face tot cât cerealele. Altfel, cerealele sunt un marketing. Trebuie să ne întoarcem la simplitate”, spune Mihaela Bilic, potrivit bzi.ro.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si