Organizația Mondială a Sănătății șochează: „Este singura opțiune ca multe țări să fie închise”

Organizația Mondială a Sănătății șochează. Reprezentanții OMS au transmis că din cauza numărului mare de infectări COVID-19 multe țări vor fi închise din nou.

Author: G.B. duminică 12 iulie 2020 , 13:33

Organizația Mondială a Sănătății anunț
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Organizația Mondială a Sănătății șochează: „Este singura opțiune ca multe țări să fie închise”. Anunțul a fost făcut în urmă cu scurt timp.

OMS recomandă ca majoritatea țărilor să fie închise ori să se impună noi restricții stricte de mișcare a populației. Numărul cazurilor de infectare cu virusul COVID-19 crește de la o oră la alta.

Dr. Michael Ryan, directorul executiv al Programului OMS pentru Situaţii de Urgenţă, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că multe state ar trebui să intre din nou în carantină, în încercarea stopării răspândirii virusului ucigaș din China.

Organizația Mondială a Sănătății șochează: „Este singura opțiune ca multe țări să fie închise”

„Cu toţii vrem să evităm ca ţările să revină la închidere totală, nimeni nu îşi doreşte asta, dar exista situaţii în care aceasta este singura opţiune”, a

declarat Ryan Michael, scrie Adevarul.

Organizația Mondială a Sănătății anunț

Ryan afirmă că țările care au mai fost lovite de pandemie trebuie să fie pregătite în orice moment de un nou val. „Odată ce restricţiile au fost ridicate, a existat întotdeauna riscul ca boala să înceapă să se răspândească din nou. Trebuie să acceptăm faptul că în situaţia noastră actuală este foarte puţin probabil să putem eradica sau elimina acest virus”, a mai spus reprezentantul OMS.

Citeste si: Bill Gates vorbește despre medicamentele şi un eventual vaccin pentru Covid-19

Citeste si: Cine este „Bobină” de la Giurgiu, tânărul care a murit în accident de skijet

Citeste si: Florentina are doar 15 ani și a dispărut fără urmă. Apelul polițiștilor

Pentru o normalitate a lucrurilor, directorul executiv al Programului OMS i-a sfătuit pe conducătorii țărilor să se axeze foarte mult pe blocarea focarelor mici, astfel virusul nu s-ar mai transmite așa rapid în comunități.

„Când virusul este prezent, există riscul de răspândire”, a încheiat Michael Ryan.

Citeste si: Ludovic Orban solicita controale mult mai stricte dupa inmultirea cazurilor de COVID-19! "Unele cluburi ar trebui inchise!" Iata care sunt masurile drastice luate in considerare de Premier


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si