Oul de prepeliță, bucuria românilor. Sunt tot mai cerute
Ouale de prepelita castiga din ce in ce mai mult teren pe piata din Romania. Cei care cresc astfel de pasari au cerere de la magazinele din tara, iar restaurantele folosesc deja ouale delicioase in tot felul de retete neasteptate.

In articol:
Cei care cresc astfel de pasari au cerere de la magazinele din tara, iar restaurantele folosesc deja ouale delicioase in tot felul de retete neasteptate.
Pizza cu oua de prepelita este cea mai noua reteta, gandita de un bucatar din Cluj.Galbenusul de prepelita ocupa un loc de delicatesa
Pe un blat pufos cu ingrediente din Italia, galbenusul de prepelita ocupa un loc de delicatesa. Din ce in ce mai multi clienti au inceput sa comande preparatul ce-ti lasa gura apa.
Desi exista de multa vreme pe piata, abia de curand romanii au inceput sa aiba apetit pentru ouale de prepelita.
O spune si Nicolae Ciucas, care creste aceste pasari de 14 ani.. mai mult dintr-o pasiune. Recent, afacerea a devenit profitabila.Cu 1500 de prepelite, crescatorul scoate zilnic cel putin 1000 de oua. Dar pentru asta, fiecare pasare are nevoie de ingrijire speciala. O casoleta cu 24 de oua de prepelita costa intre 7 virgula 5 si 10 lei- cam cat un cofrag cu 10 oua de gaina.
Fierte, prajite sau gatite, ouale de prepelita sunt sanatate curata, spun specialistii.

