Pacienta care a beneficiat de transplant medular, trimisă acasă după operaţie! Primele declaraţii ale femeii! ”Vreau să mă răsfăţ”

În urmă cu câteva ore, pacienta care a beneficiat de primul transplant medular după o pauză de 10 ani a fost externată din Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

Radu C. Munteanu, miercuri 28 noiembrie 2018 , 16:48

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Pacientei i s-a făcut o autogrefă, transplant cu propriile celule stem. “Am realizat un transplant autolog.  Este o procedură care se realizează în anumite afecţiuni hematologice, ca o consolidare a răspunsului obţinut prin tratamentul chimioterapic şi în care se recoltează celulele stem înainte de a se face procedura de autotransplant. Celulele stem au fost recoltate din sângele periferic”, spune conferenţiar universitar dr. Horia Bumbea, medicul coordonator al compartimentului de Transplant Medular.

Doamna B.N., în vârstă de 41 de ani, din judeţul Teleorman, a fost diagnosticată în urmă cu doi ani cu mielom multiplu. “Diagnosticul a fost mielom multiplu, care a recăzut după prima linie de tratament şi după primul autotransplant. A necesitat reluarea tratamentului, cu un regim de linia a doua pe care noi l-am efectuat aici, în Clinica de Hematologie din cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti şi, pentru consolidarea si îmbunătăţirea răspunsului terapeutic, a trebuit să se aplice al doilea autotransplant şi pe care l-am efectuat aici, în Compartimentul de Transplant Medular al Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, şi ne bucurăm că l-am putut face la scurt timp de la ultimul tratament”, a mai spus dr. Horia Bumbea. Transplantul a decurs foarte bine şi a fost posibil cu implicarea deosebita a medicilor, asistenţilor şi infirmierelor din secţie.
Pacienta a fost internată la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti  pe 12 noiembrie, ea aflându-se în îngrijire medicală de doi ani. A făcut primul autotransplant la o altă unitate medicală de stat din Capitală şi, ulterior, a fost urmărită de medicul curant de la SUUB. “Aveam dureri de spate şi în urma investigaţiilor medicale am aflat că trebuie să fac transplant de măduvă. Vreau să mulţumesc întregului personal medical de aici din Spitalul Universitar. Domnul doctor Bumbea şi doamna doctor Marinescu sunt nişte oameni cu suflet mare. Un medic care-şi face meseria cu atâta pasiune  transmite încredere şi pacientului şi asta am simţit şi eu. Mă simt foarte bine acum, abia aştept să ajung acasă la familia mea. După acest transplant  vreau să stau liniştită, nu o să mai merg la serviciu şi am să mă răsfăţ. Atât vreau. Pentru că acum sănătatea mea e cea mai importantă”, a spus doamna B.N. la externare.
Pacienta va reveni la control peste o lună şi va fi evaluată periodic.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si