Spitalul Universitar din Bucureşti a inaugurat cea mai mare staţie de sterilizare din Europa de Est! A costat milioane de euro

Astăzi a fost inaugurată Staţia Centrală de Sterilizare a Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti. Evenimentul a avut loc în cadrul conferinţei aniversare prilejuită de împlinirea a 40 de ani de la înfiinţarea Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti.

Webeditor: A.N. Author: Radu C. Munteanu joi 15 noiembrie 2018 , 15:05

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

În cadrul Staţiei Centrale de Sterilizare se spală, se dezinfectează şi se sterilizează instrumentarul chirurgical folosit în toate sălile de operaţie din spital. În cadrul staţiei există un proces de sterilizare clasică, cu abur, în maşini moderne.

Citeste si: „Distrugea tot când îi venea sevrajul”. O femeie din Maramureș și-a ucis mama, la scurt timp după ce fusese externată de la psihiatrie- kanald.ro

Citeste si: „Am trăit degeaba” Gina Matache, mesaj tranșant. Nu a mai putut suporta- wowbiz.ro

“Cu această ocazie s-a reorganizat întreaga structură a staţiei de sterilizare care exista aici, s-au redesenat circuitele, s-au refăcut încăperile, suprafeţele şi pavimentele respectând toate nomele actuale, impuse la nivel european. Din declaraţiile furnizorilor de echipamente şi a producătorilor staţia centrală a Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti este una dintre cele mai moderne staţii de sterilizare din Europa şi cea mai modernă din Europa de Sud Est. Modelul nostru l-a reprezentat staţia centrală de sterilizare de la Karolinska University Hospital din Suedia, spital care reprezintă un vârf de lance în medicina modernă şi în cercetarea universitară”, a declarat dr.

Adriana Nica, managerul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti.
Întreaga aparatură din Staţia Centrală de Sterilizare este monitorizată de la distanţă, în timp real de către producător, care, astfel, poate interveni în orice moment în cazul apariţiei vreunei erori în funcţionare.
Întreg instrumentarul se va spăla de acum mecanizat, prin folosirea maşinilor de spălat instrumentar automate, care folosesc substanţe,  detergenţi şi dezinfectanţi moderni şi autorizaţi pentru această procedură, în acest fel scăzând către zero orice risc de funcţionare incorectă a procesului de sterilizare.
În paralel, în cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti a fost introdus şi un sistem de monitorizare automată a procesului de sterilizare. Astfel, fiecare trusă chirurgicală este înregistrată în fiecare moment, astfel că se ştie exact când a intrat la spălat, când a intrat la sterilizat, când a ieşit de la sterilizat şi în ce sală de operaţie a ajuns. Conducerea SUUB a schimbat şi containerele în care sunt ţinute instrumentarele şi în care sunt sterilizate. Au fost aduse containere noi, moderne, care permit păstrarea cel puţin o lună a instrumentarului în condiţii sterile, faţă de 24 de ore cât era anterior.
“Aşa cum am promis, lucrările la Staţia Centrală de Sterilizare au fost gata în cel mai scurt timp posibil.  Ne bucurăm că am putut să o finalizăm înaintea Blocului Operator Central, ea fiind în conexiune directă cu Blocul Operator Central. Este o realizare semnificativă pentru Spitalul Universitar de Urgenţă, care asigură premisele unei activităţi de foarte bună calitate în Blocul Operator Central. Practic, acum, riscul de folosire a unor instrumente nesterile este zero. Ne preocupă viaţa şi sănătatea pacienţilor noştri, pentru care folosim tehnici moderne de diagnostic şi tratament,efectuate într-un mediu de spital curat şi steril”, a mai declarat dr. Adriana Nica, managerul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti.

Detalii tehnice ale Staţiei Centrale de Sterilizare a Spitaşlului Universitar de Urgenţă Bucureşti

- 3 sterilizatoare de mare capacitate şi unul de capacitate mică pentru urgenţe

- 2 maşini de sterilizat cu plasmă

Citeste si: „Eu nu aș avea voie să mă recăsătoresc?” Îndrăgita artistă, pregătită să îmbrace iar rochia de mireasă! Cine este, de fapt, iubitul Savetei Bogdan- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul tranșant al lui Pique după despărțirea de Shakira și tot scandalul separării care a făcut înconjurul lumii: "Nu imi voi irosi banii să îmi spăl imaginea!"- radioimpuls.ro

- 3 maşini de spălat instrumentarul
Întreaga investiţie se ridică la aproximativ 1,5 milioane de euro, fonduri provenite de la Ministerul Sănătăţii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si