Papa în România 2019. Ce meniu a avut în avion Papa Francisc

Papa în România 2019. Suveranul Pontif a urcat în avion, pe aeroportul Fiumicino din Roma, la ora 8:50, ora României.

Author: K.B. vineri 31 mai 2019 , 12:26

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Papa în România 2019. Papa Francisc se deosebește de predecesorii săi prin modestie, simplitate și naturalețe. Este un om cu mult umor, acesta declarând într-un interviu că, în fiecare dimineață, după ce își rostește rugăciunea, spune cu și una specială, ce începe cam așa: „Doamne, Dumnezeule, ajută-mă să am o digestie ușoară, dar, te rog, dă-mi și ceva să diger!”

Citeste si: Papa în România 2019! Lunetiști pe acoperișul aeroportului! Măsuri de siguranță excepționale pentru vizita Suveranului Pontif

Papa în România 2019. Pe durata zborului către România, Papa Francisc a avut un meniu compus din fructe, câteva preparate tipic italiene (mozzarella, prosciutto), omletă și câteva legume la cuptor.

Citeste si: Papa in Romania 2019. Președintele României l-a întâmpinat

Papa în România 2019. În cele trei zile în care Papa Francisc se va afla în România se va întâlni cu autoritățile statului, cu reprezentanți ai Bisericii Ortodoxe Române, va ține mai multe slujbe, se va întâlnii cu credincioșii catolici și nu numai și va beatifica 7 episcopi greco-catolici uciși din ură față de credință

în diferite locuri din România între anii 1950-1970.

Citeste si: Papa in Romania 2019. Președintele României l-a întâmpinat

Papa în România 2019. Restricții de trafic în București și școli închise

Vizita Papei Francisc în București împune restricții de trafic în multe zone din București, pe traseul pe care coloana oficială îl va avea. De asemenea, s-a decis ca vineri, 31 mai, toate școlile și grădinițele din Capitală să fie închise. În plus, unitățile de învățământ care se află pe traseul Papei vor fi închise și joi.

Citeste si: Papa Francisc in Romania 2019.  Măsuri sporite de securitate, restricţii de trafic şi spitale mobile

Conform reprezentanților Prmăriei Capitalei, restricțiile de trafic se aplică doar câteva ore într-o zi, sunt măsuri punctuale și normale pentru organizarea unui eveniment de o asemenea amploare.

Papa în România 2019. Papa Francisc va dormi în același loc unde a fost cazat și Papa Ioan Paul al II- lea

Este pentru a doua oară în ultimii 20 de ani când un Suveran Pontif vizitează România, după ce Sfântul Ioan Paul al II-lea a fost în București pe 8 mai 1999. Potrivit reprezentanţilor Bisericii Catolice din România, pe parcursul celor două nopţi petrecute în România, Papa Francisc va fi cazat la Nunţiatura Apostolică din Bucureşti, acolo unde, în urmă cu 20 de ani, a fost cazat şi Papa Ioan Paul al II-lea.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si