Papa în România 2019! Lunetiști pe acoperișul aeroportului! Măsuri de siguranță excepționale pentru vizita Suveranului Pontif

Papa în România 2019! Măsurile de siguranță luate cu ocazia vizitei Papei la București sunt excepționale.

Author: Daniel Coltuc vineri 31 mai 2019 , 12:20

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Papa în București! Din momentul în care Papa Francisc a aterizat, principalele structuri de securitate ale Statului Român s-au activat. La aeroportul Otopeni, o echipă de lunetiști a supravegheat sosirea Suveranului Pontif.

Aceștia au fost plasați pe acoperișul aripii de la Sosire VIP a aeroportului, alături de echipa de filmare a Televiziunii Române.

Poliția, Jandarmeria, Serviciul de Protecție și Pază și Serviciul Român de Informații participă în comun la acțiunea ”Papa în România 2019”. Ală-turi de specialiștii români, la București au ajuns și ofițeri din Garda Vaticanului. Unul dintre agenții este chiar aghiotantul personal al Papei Francisc, specializat în securitate.

Citeste si: Papa în România 2019. Ce ținută a purtat prima doamnă a României în întâmpinarea Suveranului Pontif

Măsurile de securitate luate astăzi la București includ relocarea mașinilor parcate pe traseul Papei, sigilarea canalelor și oprirea temporară a circulației.

Pregătirile pentru acest eveniment au început însă de mai multe luni. Astfel, o echipă SPP a desfășurat în luna aprilie o misiune comună cu echipa de protecție a Vaticanului, la Roma.

Papa în România 2019! Programul oficial

Papa în România 2019. După aterizare, Suveranul Pontif va merge la Palatul Cotroceni, unde va avea loc o ceremonie oficială la care va lua parte Președintele Klaus Iohannis și Prim Ministrul Viorica Dăncilă. La 15:45, Papa este așteptat la Palatul Patriarhal, unde va avea o întâlnire privată cu Patriarhul Daniel. La 17:00, Papa va fi la Catedrala Mântuirii Neamului, unde va ține rugăciunea ”Tatăl Nostru”. La 18:00, Papa va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala Catolică Sf Iosif, după care va avea o întâlnire cu pelerinii în Piața George Enescu.

Andreea Gurban/ Știrile Kanal D


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si