VIDEO | Papa în România 2019! Papa Francisc, așteptat cu Garda de Onoare la Cotroceni

Papa în România 2019! Pregătiri în toi și la Cotroceni, pentru vizita Suveranului Pontif.

vineri 31 mai 2019 , 12:00

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Papa în România 2019. În cele trei zile în care Papa Francisc se va afla în România se va întâlni cu autoritățile statului, cu reprezentanți ai Bisericii Ortodoxe Române, va ține mai multe slujbe, se va întâlnii cu credincioșii catolici și nu numai și va beatifica 7 episcopi greco-catolici uciși din ură față de credință în diferite locuri din România între anii 1950-1970.

Papa în România 2019! Suveranului Pontif a aterizat la București în urmă cu câteva minute iar de aici va pleca direct la Cotroceni, acolo unde va avea o întâlnire cu Președintele Klaus Iohannis și cu Premierul Viorica Dăncilă.

În acest moment, la Cotroceni au început pregătirile pentru primirea Papei Francisc. Garda de Onoare face repetiții sub privirile unui public format din copii și tineri.

În gradenele instalate la Palatul Cotroceni se află membri ai Consiliul Național al Elevilor, Alianța Națională a Studenților din România, Consiliul Tineretului din România, Școala Concordia, copiii de la corurile Campus Mundi/ Madrigal, Cercetași și Asociația Națională a Surzilor din România.

Citeste si: Papa in Romania 2019. Președintele României l-a întâmpinat

Papa în România 2019! Evenimentul anului pentru lumea creștină

Papa în România 2019. După vizita la Cotroceni, Papa Francisc este așteptat la Palatul Patriarhal, unde va avea o întâlnire privată cu Patriarhul Daniel. La 17:00, Papa va fi la Catedrala Mântuirii Neamului, unde va ține rugăciunea ”Tatăl Nostru”. La 18:00, Papa va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala Catolică Sf Iosif, după care va avea o întâlnire cu pelerinii în Piața George Enescu.

Iasmina Ardelean / Știrile Kanal D

 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si