Papa în România 2019. Papa Francisc are la Vatican un chelner român! Petru Tâmpău ia prânzul de două ori pe săptămână cu Suveranul Pontif!

Nu mai e un secret că Papa în România 2019 a fost un eveniment exceptional. Papa Francisc are la Vatican un chelner român.

Author: Matei Vaihan luni 03 iunie 2019 , 17:25

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Papa în România 2019.

E clar că Papa Francisc are la Vatican un chelner român. Este vorba despre Petru Tâmpău, care a fost subiectul umui reportaj realizat de Irina Păcurariu pentru TVR. “E ortodox, nu catolic, însurat cu o peruancă, are o fetiţă şi un băiat, botezat de Papa Francisc şi este, de 6 ani, chelnerul Papei. Venise la întâlnirea cu mine doar ca să îmi spună că nu doreşte să fie filmat…şi a fost exact opusul”, a povestit Irina Păcurariu despre întâlnirea cu românul care, în fiecare miercuri şi duminică, ia prânzul cu Papa Francisc, atunci când Sfântul Părinte nu e plecat din Vatican.
( citeşte povestea tâmplarului român al Papei Francisc)

Citeste si: S-a aflat identitatea individului care a împușcat un bărbat în fața unui bloc din Iași. Care a fost motivul atacului- kanald.ro

Citeste si: Armin Nicoară și-a confruntat tatăl în direct, după ani de tăcere: „De multe ori i-am spus că nu e copilul meu”- wowbiz.ro

Citeste si: Papa în România 2019! Cine a creat tinutele pe care le-a purtat Carmen Iohannis la ceremoniile dedicate vizitei Papei Francisc în România!

Papa în România 2019. Petru Tâmpău a plecat de acasă de la 16 ani

“Duminica asta, Suveranul va fi departe de Santa Marta, reşedinţa lui pontificală, dar va fi aproape de Adjud, locul de unde românul Petru Tâmpău a plecat când avea doar 16 ani. Cel mai mic dintre cei 5 fii crescuţi de o mamă singură, Petru şi-a căutat în Italia un rost şi a ajuns să îl servească pe „Papa de la Roma”, cum auzea în copilărie că era numit liderul bisericii catolice. Puţină lume ştie cum arată acest om cu alură de baschetbalist, schimbat ireversibil de cei şase ani de când trăieşte în preajma Suveranului Pontif”, a mai relatat Păcurariu.

Papa în România 2019. Dialogul cu Petru Tâmpău a durat o oră

Papa în România 2019. S-a aflat că Papa Francisc are la Vatican un chelner român. „După un dialog de o oră, când colegul meu a închis camera, Petru a întrebat dacă vreau să mergem împreună la Santa Marta, casa de oaspeţi unde locuieşte suveranul pontif şi m-a plimbat prin toate locurile care desenază traseul zilnic al marelui lider. Am trecut prin încăperea unde cu doar câteva zile în urmă papa sărutase picioale liderilor din Sudan, am fost în capela unde îşi face rugăciunea de dimineaţă. Nu pentru filmare, doar ca să îmi facă un mare dar. Când am intrat în sala de mese de acolo, am simţit nevoia să mă aşez. Deşi eram doar într-una dintre clădirile Vaticanului, aveam senzaţia că sunt parte dintr-o mare taină. Şi am vrut să n-o pierd. Am băut o cafea şi am plecat fericită, în chicotelile unei maici din India care lucra acolo şi care a strigat după mine: Să nu aruncaţi niciodată cămaşa pe care o purtaţi şi să păstraţi bine poza pe care v-aţi făcut-o aici. Din toată sala asta mare, aţi ales să staţi exact pe scaunul unde se aşază papa pentru a-şi bea ceaiul în fiecare dimineaţă!”, a mai spus Păcurariu despre întâlnirea cu Petru Tâmpău.

Citeste si: Cine a inventat absorbantele. Femeile din înalta societate foloseau absorbante făcute din bureți sau blănuri de animale- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Shakira, în lacrimi din cauza lui Pique! Cât de rău o trata fotbalistul pe cantareata în public- radioimpuls.ro


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si