Acesta a fost întrebat dacă la rectificarea bugetară pregătită pentru începutul lunii noiembrie se va mări bugetul Sănătăţii. Conform răspunsului oferit de premier, la rectificarea bugetară, prevăzută pentru începutul lunii noiembrie, va exista o creştere a fondurilor alocate domeniului Sănătăţii, atât pentru „programe, cât şi pentru cheltuielile provocate de pandemie”.

Ludovic Orban a dat asigurări că vor exista majorări de fonduri pe domeniul Sănătății

„La ora actuală, analizăm solicitările fiecărui ordonator principal de credite, pe domeniul Sănătăţii va fi o creştere, cu siguranţă.

De altfel, noi am şi făcut, deja, o reașezare în domeniul Sănătăţii, printr-o realocare a unor fonduri în valoare de 570 de milioane.

Va exista o creştere, nu vă pot comunica cifra cu care creşte bugetul, dar va creşte bugetul Sănătăţii, atât pentru programe, cât şi pentru cheltuielile provocate de pandemie, cât şi pentru alte categorii de cheltuieli. De asemenea, vor creşte un pic cheltuielile pe investiţii, atât pe Ministerul Transporturilor, cât şi pe Ministerul Dezvoltării”, a răspuns premierul.

Premierul a răspuns acuzațiilor lansate de PSD, conform cărora liberalii pregătesc creșterea taxelor și impozitelor după alegeri. „În primul rând, vom încerca să utilizăm toate resursele financiare care vor fi la dispoziția României, în special cele din fonduri europene, din cadrul bugetului Uniunii Europene 2021-2027, dar și din cadrul planului național de recuperare, de redresare.

Citeste si: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Mădălin Ionescu, în doliu! Prezentatorul TV a dat vestea cumplită printre lacrimi: „S-a stins. Am trăit cu o durere imensă ultimele lui clipe”- wowbiz.ro

Citeste si: Orban: „Am depăşit 50.000 de teste capacitate de testare”

Citeste si: Ludovic Orban: "Obiectivul nostru trebuie să fie să stopăm cu orice preţ creşterea numărului de cazuri"

Orban a declarat faptul că se vor aloca resurse importante pentru programe de susținere a companiilor

Vom aloca resurse importante pentru programe de susținere a companiilor: de la susținerea internaționalizării, susținerea digitalizării, susținerea accesului la piață, dezvoltarea – de exemplu, un premiu a fost acordat unui președinte de asociație care a propus, și noi

am şi inclus deja în program, crearea de depozite regionale care să poată să permită preluarea produselor românești și distribuția lor într-un mod inteligent către piață, accesul la piață a produselor românești. Adică sunt foarte multe proiecte, programe.

Deci, asigurarea resurselor financiare e cea mai importantă pentru toate aceste programe. În ceea ce privește fiscalitatea, o spun din capul locului că nu vom crește taxe și impozite. O mai spun o dată, pentru că văd lansate, o dată la două zile apare câte o năzdrăvănie care este preluată fără să aibă niciun fel de legătură. Susţinem categoric cota unică de impozitare şi nu vom majora taxe și impozite”, a declarat Ludovic Orban.

Citeste si: Tavi Colen, mărturisiri despre trădarea din trupa Talisman. Artistul nu îl poate uita Alin Oprea. „Trădarea de la un frate nu se uită ușor. Mi-a luat absolut toată viața mea de artist.”- kfetele.ro

Citeste si: Jennifer Lopez și Ben Affleck s-au despărțit? Cum a apărut artista la premiera filmului- radioimpuls.ro

Sursa: Capital


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si