Pască fără aluat pufoasă: Cea mai delicioasă reţetă pentru Paşte. Iată rețeta pentru o pască fără aluat, delicioasă, pe care să o pregătești pentru masa de Paște!
Pască fără aluat pufoasă: Cea mai delicioasă reţetă pentru Paşte. V-am pregătit o rețetă de pască fără aluat, cu brânză dulce, smântână și stafide, o rețetă simplă și rapidă!
Cu ocazia sărbătorilor pascale, gospodinele se străduiesc să facă de fiecare dată preparate cu care să îi surprindă pe toți membrii familiei. Pasca fără aluat este un preparat care, la fel ca și cozonacul, este nelipsit de pe masa de Paște.
Conform tradiției, pasca se prepară în ajunul Învierii, în Joia Mare sau în Sâmbăta Mare și se duce la sfințit în noaptea de Înviere, fiind stropită cu vin de preot.
Iată cum se prepară pasca fără aluat, pufoasă și delicioasă!
Ingrediente:
- 600 g brânză de vaci grasă
- 100 g smântână
- 6 ouă
- 300 g zahăr
- 6 linguri făină
- 180 g unt, la temperatura camerei
- 100 g stafide
- 1 praf de copt
- sare
- coaja rasă de la o lămâie mare
- 2 linguri esenţă de vanilie
- o lingură cacao, pentru decor – opţional
Citeste si: Reţete de Paşte 2022: Mâncărurile tradiţionale româneşti
Mod de preparare:
Pentru rețeta de pască fără aluat, mai întâi se separă ouăle, gălbenușurile fiind amestecate cu zahărul, peste care se adaugă untul și praful de sare. Mai apoi, se adaugă brânza, smântâna și făina amestecată cu praful de copt în prealabil.
Toate ingredientele se încorporează până când se desfac cocoloașele.Citeste si: Reţetă de cozonac de Paşte 2022: Greşeala pe care trebuie să o eviţi
După care, este necesar ca albușurile să fie bătute spumă, la fel ca în rețeta de bezea. După ce acestea s-au întărit suficient, albușurile se încorporează cu ajutorul unei spatule, în amestecul de gălbenuș.
Aroma gustoasă și parfumată de pască se obține cu ajutorul esenței de vanilie alături de coaja de lămâie, care se amestecă ușor în compoziție. La final se adaugă stafidele. Compoziția se toarnă într-o formă rotundă, unsă în prealabil cu puțin unt. Cuptorul se încălzește la 180 de grade Celsius, iar tava se dă la copt pentru 45-50 de minute. Poftă bună!
Citeste si: Paştele 2022: Meniu tradiţional românesc. Idei de reţete de drob, ouă roşii, ciorbă şi friptură de miel
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, specializarea Comunicare și Relații Publice, în cadrul Universității din București.
Primii ei pași spre o carieră în jurnalism i-a făcut la postul de televiziune Kanal D, acolo unde a început mai întâi ca practicant în redacție, și ulterior a fost promovată pe o poziție de redactor de știri.
Alina are o experiență de aproape doi ani în domeniul presei și se declară pasionată de arta povestirii în scris. Printre pasiunile ei se numără și călătoriile, plimbările în natură care o inspiră de fiecare dată, lectura, dar și desenul și pictura.
Pasiunea pentru jurnalism a descoperit-o încă de pe băncile liceului, când se vedea deja în redacția unui post de televiziune cunoscut.
Acum, ca redactor de știri, poate spune că, pentru ea, scrisul înseamnă o comunicare fără blocaje, un instrument prin care poate transmite publicului multiple cunoștințe câștigate pe parcursul experienței acumulate. Uneori îi place să spună că scrisul poate însemna mult mai mult, și anume o evadare din cotidianul cenușiu, care o poate transpune într-un tărâm de poveste, plin de culoare și emoție. De asemenea, în redactarea articolelor pentru stirilekanald.ro îi place să relateze mereu adevărul și informațiile de actualitate.