Meci dramatic în finala turneului WTA de la Istanbul. Românca Patricia Țig (26 de ani, 88 WTA) a câștigat meciul și trofeul în fața canadiencei Eugenie Bouchard (26 de ani, 272 WTA), scor 2-6, 6-1, 7-6 (7-4), după 8 mingi de meci!

Citeste si: Un asteroid va trece foarte aproape de pământ. Are dimensiunea cât două terenuri de fotbal

Patricia Țig reușește astfel să câștige primul trofeu al carierei, la a treia participare într-o finală WTA. Dacă la Baku (2015) și la București (2019) a fost lipsită de noroc, la Istanbul românca a avut o prestație excelentă, trecând în finală de Eugenie Bouchard, potrivit GSP.

Citeste si: Vânător de cerb, ucis după ce a adormit în lanul de porumb

Turneul de la Istanbul: 25.000 dolari pentru câștigătoare

Victoria de la Istanbul o urcă pe Patricia Țig până pe locul 58 în clasamentul WTA, cea mai bună clasare a carierei sale! Patricia devine astfel a doua cea mai bine clasată jucătoare din România, după Simona Halep (#2).

Citeste si: Veste teribilă despre coronavirus de la Organizația Mondială a Sănătății

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Patricia Țig a câștigat pentru succesul din finala de la Istanbul 25.000 de dolari și 280 de puncte.

patricia tig
Patricia Tig, premiu de 25.000 de dolari la Istanbul

Cum a decurs marea finală WTA de la Istanbul

Bouchard a început meciul mult mai bine, profitând de începutul puțin timorat al Patriciei. Canadianca a câștigat primul set în doar 36 de minute, scor 6-2, și părea că se îndreaptă către primul ei titlu după Nurnberg 2014.

Citeste si: Ce s-a ales de Alex Bobicioiu de la „Puterea Dragostei”. Imagini cu fostul concurent al emisiunii de la Kanal D

În actul secund, Patricia a avut o tresărire de orgoliu. Momentul cheie al meciului a fost break-ul prin care a dus scorul la 4-1. De atunci, românca nu s-a uitat înapoi până la 4-1 în setul decisiv, când a avut șansa break-ului, însă a ratat două mingi decisive, lucru care i-a permis lui Bouchard să se apropie la un singur game.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Citeste si: Horoscop 14 septembrie 2020. O zodie va avea parte de senzații tari

Românca a servit cu emoții, la 5-3, pentru câștigarea turneului, iar Bouchard a reușit să salveze trei mingi de meci și ulterior să facă break-ul. 

Bouchard a dus setul decisiv în tie-break, unde Patricia a mai ratat o minge de meci, la 6-3, urmând ca a doua să îi fie, în sfârșit, cu noroc. Asta după ce ratase alte șase mingi de meci!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si