VIDEO | Pelerinajul la moaștele Cuvioasei Parascheva s-a încheiat, astăzi, cu o bătaie pe florile care au împodobit baldachinul

Pentru că sunt cosiderate de credincioși a fi tămăduitoare și aducătoare de noroc, oamenii s-au îmbrâncit pentru a reuși să pună mâna măcar pe câteva flori. Doar cei mai rapizi au reușit să prindă câteva fire, iar alții s-au mulțumit cu o crenguță de brad.

Author: M.A. vineri 15 octombrie 2021 , 16:01

Pelerinajul la moaștele Cuvioasei Parascheva s-a încheiat, astăzi, cu o bătaie pe florile care au împodobit baldachinul

Pelerinajul la moaștele Cuvioasei Parascheva s-a încheiat, astăzi, cu o bătaie pe florile care au împodobit baldachinul

[Sursa foto: Captură Stirile KANAL D]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

„Aici, dă și la asta! Aici, nene! Dă-ne și nouă! Dă-ne și nouă măcar o floricică...”  

Să împarți și celorlalți din puținul pe care îl ai pare să fie una dintre pildele pe care unii dintre credincioși au uitat-o repede când s-au văzut cu florile în mână.

„Una, una... Luați... Nu, nu, o floricică, stați doamnă! Alo, unde te duci?”

Bucuroși peste măsură au fost cei care au reușit să plece acasă cu câteva flori. Spun că le vor așeza la loc de cinste pentru că îi apară de necazuri și boli.

„- Una...

- Ați reușit să luați o floare?

- Foarte fericită, reprezintă foarte mult, este enorm, este aroma Cuvioasei Parascheva și ma duc să o pun acasă la presat și la anul vin iar. ”

Citeste si: Pelerinajul religios de la Iași s-a încheiat. Racla Sf. Parascheva a fost dusă din nou în Catedrala Mitropolitană

Unii credincioși s-au mulțumit cu flori, alții au cules frunzele de pe jos

Nu toți au fost la fel de norocoși ca această doamnă. Alții au fost nevoiți să se mulțumească cu câteva frunze strânse de pe jos.

„Nimic, nimic, două frunze, atât..sunt bune și astea.

- Vă mulțumiți cu două frunze?

- Da, sunt de la Sfântă.

- Ce faceți cu ele?

- Ce să fac, uite le pun așa într-o vază și să le am amintire acolo și pentru binele casei, pentru liniște,

pentru sănătate, pentru parlamentarii ăștia ca să ne dea câte oleacă de pensie.”

Citeste si: VIDEO| Sf. Cuvioasă Parascheva 2021: Rugăciunea care te scapă de necazuri. Tradiţii şi obiceiuri pentru 14 octombrie

Finalul pelerinajului a fost marcat și de un foc de artificii, considerat de unii nepotrivit în contextul actual. Decizia Primăriei a stârnit un val de reacții negative în mediul on-line, iar unii oameni au surprins de la balcon sirenele ambulanțelor grabite să ajungă cu bolnavii la spital, în timp ce focului de artificii lumina cerul.

De altfel, în ultimele trei nopți, la unitatea de primiri urgențe din Iași au ajuns și trei pelerini din Hunedoara, București și Botoșani, care se simțeau rău, iar testele au arătat că sunt infectați cu coronavirus.

Citeste si: Sf Parascheva 2021, tradiții, obiceiuri și superstiții. Ce NU ai voie să faci la marea sărbătoare de pe 14 octombrie

VIDEO- Credincioșii fac tot posibilul să plece cu o amintire de la Sf. Parascheva

 


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si