Pelerinajul religios de la Iași s-a încheiat. Racla Sf. Parascheva a fost dusă din nou în Catedrala Mitropolitană

Vineri dimineață, 15 octombrie 2021, racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva a fost reintrodusă în Catedrala Mitropolitană din Iaşi, peste 85.000 de persoane închinându-se la raclă în cele şapte zile de pelerinaj.

Author: Andreea Bolocan vineri 15 octombrie 2021 , 12:05

Pelerinajul de la Sf. PArascheva s-a încheiat cu bine iasi

Pelerinajul de la Sf. PArascheva s-a încheiat cu bine

[Sursa foto: libertatea.ro]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Pe tot parcursul nopţii, mii de oameni au stat la rând la Catedrala Mitropolitană pentru a ajunge la sfintele moaşte.

Abia în cursul dimineţii, numărul de credincioşi a scăzut, astfel încât reprezentanţii Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei au decis introducerea raclei în interiorul lăcaşului de cult.

"În cursul dimineţii, a avut loc procesiunea prin care racla cu sfintele moaşte ale Sfintei Cuvioase Parascheva a fost reintrodusă în Catedrala Mitropolitană. Practic, aici se încheie pelerinajul de anul acesta", a declarat preotul Constantin Sturzu, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.

În cele şapte zile de pelerinaj s-au închinat la racla cu sfintele moaşte peste 85.000 de credioncioşi, numărul fiind mai mic decât în anii anteriori.

Citeste si: Ziua Sfintei Cuvioase Parascheva

Punctul culminant al manifestărilor religioase de la Iaşi a fost atins joi, 14 octombrie, când mii de oameni au asistat la Sfânta Liturghie săvârşită de hramul Sfintei Parascheva la Catedrala Mitropolitană. De asemenea, tot în cursul serii de joi, primăria a organizat un foc de artificii în centrul Iaşiului, pentru a marca finalul sărbătorilor oraşului, gestul fiind criticat de mulţi ieşeni pe reţelele sociale.

Nu au fost incidente în acest an la racla Sf. Parascheva

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, col. Sorin Despina, a declarat că pelerinajul din acest an de la Sărbătoarea Sfânta Parascheva s-a desfăşurat fără incidente.

Citeste si: Sf. Parascheva 2021: Rugăciunea care te scapă de greutăţi şi necazuri

„Peste 52.000 de pelerini au trecut pe la raclă şi împreună cu organizatorii s-au stabilit măsuri astfel încât să se prevină aglomerarea şi respectarea măsurilor sanitare. A fost stabilit un culoar în care încap concomitent 3.500 de persoane. A fost stabilit personal pe toată lungimea acestui traseu astfel încât să se verifice portul măştii, dezinfectarea mâinilor şi păstrarea distanţei sociale de un metru între pelerini”, a precizat Sorin Despina, în data de 13 octombrie 2021.

Au fost luate dmăsuri suplimentare

[Sursa foto: fanatik.ro]

Măsuri suplimentare luate la Iași

Se pare că în data de 14 octombrie, când în calendarul ortodox este prăznuită sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva, au fost luate măsuri suplimentare de siguranţă, iar slujba Liturgică a fost oficiată pe un podium special amenajat pe bulevardul Ştefan cel Mare, în faţa Catedralei Mitropolitane. Pe bulevard au fost sunt câteva ecrane de mari dimensiuni, pentru ca astfel cei veniţi în pelerinaj să poată asculta şi urmări ceremonialul religios.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si