Pensiile, majorate cu 40%

Pensiile se majorează cu 40%. Decizia a fost adoptată de plenul reunit al Parlamentului.

Andreea Stoica, marți 22 septembrie 2020 , 18:16

Parlamentul României
Parlamentul României
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Camera Deputaţilor şi Senatul au adoptat proiectele de lege care aprobă rectificarea bugetară în forma care include amendamentul PSD care prevede majorarea pensiilor cu 40%.

Mesajul transmis de premierul Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a afirmat că este nemulţumit de decizia UDMR care a votat marţi, alături de PSD, majorarea pensiilor cu 40%.

Acesta a precizat că este regretabil că, după ce UDMR a fost alături de PNL în comisiile reunite de buget ale Parlamentului şi nu a participat la adoptarea raportului pe proiectele de rectificare bugetară, acum şi-a schimbat poziţia.

Citeste si: Ludovic Orban, acuzaţii dure: Iresponsabilitatea PSD riscă să arunce România într-o criză economică

Pensii
Pensii

„Este regretabil faptul că după ce au fost alături de noi în Comisia de Buget-Finanţe şi nu au participat la această decizie, au schimbat poziţia şi într-un fel au avut o contribuţie la această decizie a PSD. În ceea ce ne priveşte pe noi PNL ne interesează să câştigăm alegerile cu un scor cât mai mare astfel încât să nu fie necesare alianţe foarte ample care să complice guvernarea României. România are nevoie în următorii ani, nu numai patru ani, următorii opt până la zece ani, are nevoie de o guvernare stabilă, coerentă, care să acţioneze clar, precis pentru dezvoltare rapidă a României, printr-o creştere a veniturilor oamenilor pentru o modernizare reală a României, pentru o creştere a vitezei de realizare a tuturor proiectelor în societate şi în economie”, a declarat Ludovic Orban, întrebat marţi la Cluj ce opinie are că UDMR a votat alături de PSD creşterea pensiilor cu 40%.

Citeste si: Premierul României, declarații de ultimă oră. Ce trebuie să știe românii

Vicepreşedintele grupului deputaţilor PNL, Gabriel Andronache, a solicitat ca proiectele de lege prin care este aprobată rectificarea bugetară pe acest an să fie retrimise la comisiile reunite de buget-finaţe pentru a fi adoptat un alt raport, deoarece cel deja aprobat încalcă prevederile legislative şi inclusiv Constituţia.

Citeste si: Veste bună pentru români! Izolarea pentru persoanele care vin din străinătate ar putea fi înlocuită cu test COVID-19!

Însă, cererea PNL a fost respinsă. După aceea, la dezbaterile din plen, liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, a anunţat că liberalii vor ataca la CCR proiectele adoptate de Legislativ.

 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si