Ludovic Orban, acuzaţii dure: Iresponsabilitatea PSD riscă să arunce România într-o criză economică

Premierul Ludovic Orban a afirmat, marţi, după ce Parlamentul a adoptat rectificarea bugetară cu amendamente, că ”iresponsabilitatea PSD riscă să arunce ţara într-o criză economică pe care abia ce am depăşit-o”.

Andreea Stoica, marți 22 septembrie 2020 , 17:08

Premierul Ludovic Orban
Premierul Ludovic Orban
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Premierul Ludovic Orban spune că ”România suferă deja” ca urmare a adoptării rectificării bugetare.

”La ora actuală, urmare a votului din Parlament, deja România suferă, deja e pusă sub semnul întrebării capacitatea de a accesa fondurile din facilitatea de recuperare şi rezilienţă. Există europeni care au spus clar că vor pune sub îndoială capacitatea României de a accesa aceste fonduri din cauza creşterii cheltuielilor, fără niciun fundament, sau bază economică. De asemenea, o astfel de decizie impusă de majoritatea PSD riscă să aibă consecinţe dramatice pentru România. Îi rog pe bunicii noştri să mă creadă pe cuvânt că creştererea punctului de pensie de 14% e maximul pe care ni l-am putut permite. Nu se poate mai mult. Oricine promite mai mult de fapt dă mărul otrăvit către oameni”, a mai declarat Orban.

Riscuri economice pentru România

Potrivit acestuia, riscurile sunt: degradarea României de către agenţiile de rating şi creşterea costului finanţărilor tuturor persoanelor fizice din România.

Citeste si: Câți ani durează șocul produs de pandemia COVID-19. Previziunea sumbră a reputatei Carmen Reinhart, economist-șef la Banca Mondială

”Creditele vor fi mai scumpe şi mai greu de accesat. Va creşte şi mai mult costul unui împrumut făcut de România”, a mai declarat premierul Ludovic Orban.

Acesta susţine că ”modul în care a fost adoptată modificarea la rectificare generează un risc major ca să nu se mai poată face faţă tuturor plăţilor din bugetul de stat”.

Premierul Ludovic Orban
Premierul Ludovic Orban

”De fapt PSD ce îşi doreşte? Să nu mai avem bani pentru pensii, pentru alocaţii, pentru investiţii"

”De fapt PSD ce îşi doreşte? Să nu mai avem bani pentru pensii, pentru alocaţii, pentru investiţii. Asta este dacă acceptăm decizia unei majorităţi toxice. Nu acceptăm această creştere. Guvernul pe care îl conducem va ataca la CCR această lege. De asemenea, nu vom accepta sub nicio formă aceste majorări fără fundament, pentru că nu putem accepta ca destinul României să fie pus între paranteze de către nişte iresponsabili. Toate pârghiile constituţionale le vom folosi pentru a opri intrarea în vigoare a acestei aberaţii legislative”.

Citeste si: Economia României a scăzut cu 12,3%, în trimestrul al doilea. Florin Cîţu: "Veştle din economie sunt bune"

Dublarea alocaţiilor

În legătură cu dublarea alocaţiilor, Ludovic Orban a afirmat: ”PNL din 2004 e singurul partid care a crescut alocaţii, în 2007, 2008, 20015, 2019. Am reuşit creşterea alocaţiile fiind în opoziţie. Votarea de către majoritatea PSD a unei legi de dublare a alocaţiile în condiţiile în care acestea s-au dublat a fost un act populist, fără nicio bază economică. Am ţinut cont de nevoia copiilor de a creşte alocaţiile şi am asigurat creşterea acestora în cinci etape succesive, prima etapă cu 20% a fost în august. E maximum suportat de economia românească astăzi".

Citeste si: Ludovic Orban: "Nu este corect să asigurăm măşti pentru toţi copiii"


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si