Pensiile mai mici de 3.000 de lei ar putea fi scutite de impozit. Această propunere se regăsește în viitorul program de guvernare al coaliției. De asemenea, există și propuneri de stimulente pentru cei care aleg salariul în detrimentul pensiei, potrivit Antena 3 CNN.

Propunerile Partidului Național Liberal

Partidul Național Liberal este cel care propune în programul de guvernare ca pensiile mai mici de 3.000

de lei să fie scutite de impozit pe venit.

Citește și: Bursă socială elevi 2023. Ce sumă primește un elev? Codițiile pe care trebuie să le îndeplinească

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Betty Salam rupe tăcerea după ce s-a spus că și-ar fi înșelat soțul cu Iuly Neamțu! Cum comentează zvonurile despărțirii de Cătălin Vișănescu: „Da, sunt om! Și eu am probleme”- wowbiz.ro

PNL vrea să majoreze salariul minim care în prezent este 3000 de lei.

PNL vrea să majoreze salariul minim care în prezent este 3000 de lei

[Sursa foto: Freepik]

În prezent, sunt scutite de impozit doar pensiile mai mici de 2.000 de lei. Iar liberalii vor ca angajații să rămână cât mai mult la muncă. Cei care vor alege să muncească, nu să iasă la pensie, vor beneficia de "stimulente financiare". Programul de guvernare al PNL prevede creșterea contribuțiilor individuale la Pilonul 2 de pensii, asta în condițiile în care se reduc contribuțiile de asigurări sociale, conform sursei citate.

Totodată, PNL vrea să majoreze salariul minim care în prezent este 3000 de lei.  Liberalii vor ca angajații care ocupă locuri de muncă înființate în urma atragerii fondurilor europene să fie scutiți de taxe timp de un an, iar românii care au 2 locuri de muncă nu mai plătesc contribuția de asigurări sociale de sănătate pentru al doilea loc de muncă, potrivit programului de guvernare.

Mai mult decât atât, liberalii nu renunță și cer ca taxarea pentru contractele part-time să fie făcută pentru numărul de ore lucrate și nu la nivelul salariului minim, așa cum se întâmplă în prezent.  


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si