Percheziții ale polițiștilor în trei județe: au vândut găini suspecte de infecție cu gripa aviară

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Giurgiu pun în aplicare 9 mandate de percheziție domiciliară, în județele Giurgiu, Ilfov și în municipiul București, la domiciliile unor persoane fizice și juridice bănuite de săvârșirea infracțiunilor de fals intelectual, complicitate la fals intelectual, abuz în serviciu și fals în înscrisuri sub semnătura privată, toate în formă continuată.

Author: Diana Bostan joi 19 mai 2022 , 08:28

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Din cercetările efectuate a reieșit faptul că, la data de 18 martie a.c.,

la punctul de lucru al societății în cauză, a fost declarată influență aviară.

La sediul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu, vor fi conduse 5 persoane, în vederea audierii

”În fapt, sunt efectuate cercetări în legătură cu plângerea formulată de către Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranţa Alimentelor Giurgiu, cu privire la existența unor neconcordanțe privind documentele de achiziție și de vânzare a unor păsări, de la exploatația de creștere a găinilor de ouă pentru consum, ce aparțin unei societăți comerciale din județul Giurgiu.

Citeste si: Explozie de cazuri de gripă, în România

De asemenea, reprezentanții D.S.V.S.A. Giurgiu au sesizat și unele neconcordanțe între datele înscrise în documentele care au fost prezentate la centrul de ambalare a ouălor aparținând societății comerciale în cauză, precum și în documentele cu care acestea au fost comercializate către

o societate comercială din municipiul București și, ulterior, altor societăți comerciale din țară.

Activitățile se desfășoară cu sprijinul polițiștilor din cadrul altor structuri ale Inspectoratului de Poliție

Anterior declarării focarului, un medic veterinar din cadrul D.S.V.S.A. Giurgiu, cu care societatea avea încheiat contract pentru prestarea serviciilor veterinare, în perioada 3-10 martie a.c., ar fi întocmit în mod fals și fără respectarea prevederilor legale, 20 de certificate de sănătate, pentru comercializarea a 7.690 de păsări vii, provenite din exploatația din județul Giurgiu și ar fi atestat, în mod necorespunzător, că acestea ar fi fost comercializate către diferite persoane din județ, la prețul de 1 leu pe bucată.

Citeste si: Hemoroizi externi – cauze si metode de tratament

Citeste si: Reacția publicată pe contul Laurei Cosoi, după nunta lui Smiley și a Ginei Pistol. Actrița a creat confuzie- wowbiz.ro

Citeste si: Primul caz de gripă aviară H3N8 la om, depistat în China

Totodată, funcționarul economic din cadrul societății ar fi ajutat medicul veterinar să falsifice, prin completarea celor 20 de certificate de sănătate cu date nereale.

De asemenea, acesta ar fi falsificat și avizele de însoțire a mărfii, consemnând faptul că ar fi fost comercializate către diferite persoane din județul Giurgiu.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si