Controale în opt județe cu risc ridicat de apariție a gripei aviare

În judeţul Galaţi a fost confirmat un caz de "influenţă aviară înalt patogenă H5N1" la un pescăruş, precum şi un caz la o raţă sălbatică împuşcată în judeţul Tulcea.

Author: Diana Puiu vineri 14 ianuarie 2022 , 19:52

Controale în opt județe cu risc ridicat de apariție a gripei aviare

Controale în opt județe cu risc ridicat de apariție a gripei aviare

[Sursa foto: monitorulbt.ro]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) arată că, până în prezent, în România nu a fost depistată prezența virusului, dar în Galați a fost confirmat un prim caz la un pescăruș, iar al doilea la o rață sălbatică.

Totodată, ANSVSA a transmis tuturor structurilor teritoriale instrucţiuni cu privire la măsurile ce trebuie aplicate în exploataţiile nonprofesionale, comerciale şi privind păsările sălbatice.

Citeste si: Un focar de gripă aviară a fost găsit la granița României. Virusul descoperit se poate transmite la om

58 de focare au fost identificate în mai multe țări

În acest an au fost identificate 58 de focare de gripă aviară la păsări domestice și păsări ținute în captivitate în Belgia, Danemarca, Cehia, Germania, Italia, Portugalia, Polonia, Franţa, Ungaria şi Marea Britanie.
În Ungaria, au fost confirmate 10 focare secundare: 7 focare în fermele comerciale de raţe şi într-o gospodărie, în localitatea Kiskunmajsa din regiunea Bács-Kiskun; un focar

secundar la o fermă de raţe cu un efectiv de 11.407 capete de lângă localitatea Biharugra din regiunea Bekes; două focare la o fermă de păsări cu efective mixte (280 de capete) şi la o fermă de curci (3.109 capete) din regiunea Csongrád-Csanád.

Citeste si: Greșeala fatală făcută de iubita lui Gicuţă din Apărători, după ce a fost băgată în portbagaj pentru a-i da foc- kanald.ro

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta- wowbiz.ro

Citeste si: Franța se îngrijorează că virusul gripei aviare se va extinde în Europa


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si