S-a dat startul vaccinării. Vor fi vaccinate în jur de 20.000 de persoane pe zi

De luni, începe activitatea în peste 90% din cele 370 de centre de vaccinare destinate personalului medical. Ar urma să fie vaccinate cel puţin 20.000 de persoane pe zi.

Author: Georgiana Balaban luni 04 ianuarie 2021 , 10:59

persoane vaccinate românia
A început vaccinarea în România.[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiţă, a anunţat că din 4 ianuarie încep activitatea de vaccinare 90% dintre cele 370 de centre de vaccinare din Româna şi că ar trebui să se ajungă la 20.000

de persoane vaccinate pe zi. ” Ne creează posibilitatea cât se poate de reală ca, din a doua jumătate a lunii ianuarie, să începem vaccinarea pentru etapa a doua din Strategia de vaccinare”, a declarat Valeriu Gheorghiţă.

"Începând de mâine, 4 ianuarie 2021, activitatea de vaccinare pentru Etapa I se va extinde pe tot teritoriul României. Astfel, vor intra în activitate, la nivel naţional, peste 90% din cele 376 de centre de vaccinare care deservesc personalul medical şi personalul din centrele medico-sociale", a transmis, duminică după-amiază, Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Citeste si: Persoanele care refuză vaccinarea vor fi discriminate? Răspunsul lui Raed Arafat

Întrebat câte persoane vor fi vaccinate zilnic, Gheorghiţă a explicat: ”Din 4-5-6 ianuarie ar trebui să avem cel puţin 20.000 de persoane vaccinate pe zi”.
Coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, medicul Valeriu Gheorghiţă, a afirmat că pentru luna ianuarie sunt făcute deja peste 90.000 de programări pentru vaccinare, dar acestea continuă.

Citeste si: Anunț important: Peste 10.200 de persoane vaccinate anti-COVID nu au avut reacţii adverse severe şi nici decese

"Pentru toată luna ianuarie, inclusiv tranşa din decembrie, vorbim de circa 750.000 de doze, deci practic acest număr de doze este suficient pentru a acoperi prima etapă", a spus el.

Câți români s-au vaccinat împotriva virusului COVID-19

persoane vaccinate românia
Românii se vaccinează împotriva coronavirus.[Sursa foto: PixaBay]

Până duminică, s-au vaccinat 13.596 de persoane din rândurile personalului medical.
În intervalul 31.12.2020 – 02.01.2021, numărul de reacţii adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare a fost de 9 reacţii comune şi minore, dintre care: 3 reacţii de tip local;- 6 reacţii generale.
Campania de vaccinare împotriva COVID a început în 27 decembrie.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si