Anunțul medicului Gheorghiță despre vaccinarea anti-COVID-19

Preşedintele Comitetului Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV) Valeriu Gheorghiţă a declarat, întrebat vineri ce le transmite românilor sceptici la vaccinarea anti-COVID, că numai o campanie de informare şi o comunicare directă poate livra o informaţie ştiinţifică, validată şi din surse sigure.

Author: Alina Raducu vineri 18 decembrie 2020 , 15:38

Anunțul medicului Gheorghiță despre vaccinarea anti-COVID-19
Anunțul medicului Gheorghiță despre vaccinarea anti-COVID-19. Sursa foto: Guvernul României Facebook
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Medicul a precizat că doar printr-o informare bună fiecare român poate decide dacă vrea sa nu să se vaccine şi a dat reasigurări că vor fi folosite doar vaccinurile care sunt autorizate de Agenţia Europeană a Medicamentului.

Ce mesaj le trensmite medicul Gheorghiță, românilor sceptici la vaccinarea împotriva COVID-19?

„Doar o campanie de informare şi comunicare corectă poate să livreze o informaţie ştiinţifică, validată, din surse sigure şi doar printr-o bună informare fiecare persoană poate să decidă în final dacă doreşte să se vaccineze sau nu. Aş sublinia încă o dată aspectul legat de faptul că vaccinarea este gratuită, vaccinarea este voluntară, nu este obligatorie, nu este condiţionată. Se vor folosi doar vaccinuri care vor primi autorizare de la Agenţia Europeană a Medicamentului şi încă un deziderat important – siguranţa activităţii de vaccinare reprezintă pentru noi prioritatea zero”,

a declarat Valeriu Gheorghiţă, întrebat ce mesaj transmite românilor sceptici la vaccinare, în contextul în care un studiu arată că 4 din 10 români nu ar vrea să se vaccineze.

Tot acesta a mai spus că deoarece siguranţa vaccinării este prioritatea zero a CNCAV este pregătită riguros activitatea în cadrul campaniei de vaccinare.

Citeste si: Alexandra Dumitru, câștigătoarea sezonului opt ''Bravo, ai stil!'', a intrat în posesia premiului de 100.000 de lei- kanald.ro

Citeste si: Cum a fost, de fapt, relația Marcelei Fota cu fostul soț?! Acum a recunoscut: „Copilul meu nu știe”- wowbiz.ro

„Din acest punct de vedere pregătim cu temeinicie şi cu maximă rigurozitate activitatea din cadrul campaniei de vaccinare. Înţelegem cât se poate de bine nevoia timpului scurt în care se desfăşoară evenimentele, dar înainte de toate este important să fim pregătiţi aşa încât să putem face faţă aceste provocări fără precedent”, a mai adăugat Gheorghiţă.

Citeste si: Ce spune Biserica Ortodoxă despre vaccinarea anti-coronavirus

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si