
Peste 4.000 de migranți care au încercat să ajungă în Spania au fost declarați decedați sau dispăruți.
Peste 4.000 de migranți au murit sau au fost dați dispăruți în anul 2021 când încercau să ajungă în Spania la bordul unor ambarcaţiuni improvizate pe mare.
Organizaţia neguvernamentală spaniolă Caminando Fronteras a realizat bilanțul în urma apelurilor diin partea migranţilor sau a rudelor acestora la numerele sale de urgenţă. 4.404 de migranți au decedat sau au fost dați dispăruți pe rutele migraţiei către Spania în 2021, aproximativ 12 pe zi.
Citeste si: Unul dintre șefii Poliției de Frontieră Timiș lua jumătate din banii rețelei de traficanți
Migranți dispăruți
În mare parte din cazuri, 94%, corpurile nu au fost recuperate, iar organizația i-a trecut pe acești migranți la persoane date dispărute.
Citeste si: O maşină cu migranţi s-a izbit de o casă în Ungaria. Șapte persoane au murit
Organizația Caminando Fronteras a numărat 2.170 de morţi sau dispăruţi în 2020
Bilanțul organizației pentru 2021 îl depășește pe cel al Organizaţiei internaţionale pentru migraţie (OIM) care a înregistrat cel puţin 955 de morţi sau daţi dispăruţi în timpul traversării mării spre arhipelagul Canare
Organizaţia internaţională pentru migraţie a anunțat că 2021 a fost un an nefavorabil, cel mai funest după 1997, potrivit datelor și informațiilor de la organizaţia neguvernamentale spaniolă APDHA.
O mare parte a migranților, mai exact 4.016, au dispărut când încercau să fugă în Canare din nord-vestul Africii, o rută periculoasă, dar pe care migranţii o aleg din cauza întăririi controalelor în ultimii ani, a precizat María González Rollán, coautoare a raportului anual al Caminando Fronteras.
„Sunt cifre dureroase” a spus aceasta adăugând că numărul este mare în cazul femeilor și al copiilor: 628 de femei şi 205 copii şi-au găsit moartea sau au dispărut în 2021.Spania, poartă pentru migranți în Europa
Cel puțin 37.385
de migranţi au ajuns pe coastele Spaniei 2021, a anunțat Ministerul de Interne spaniol. Astfel, Spania rămâne una dintre principalele căi de acces în Europa pentru migranții ilegali.
Este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, specializarea Jurnalism și a urmat cursurile unui masterat în Resurse Umane.
A fost atrasă din timpul liceului de domeniul jurnalistic, motiv pentru care încă de pe băncile facultății a trecut prin redacțiile unor publicații și posturi de televiziune.
Și-a început cariera în presă în anul 2021 ca redactor pentru site-ul stirilekanald.ro, unde se află și astăzi și unde pune în practică pasiunea pentru jurnalism.