Peste jumătate de milion de lei la energie, într-un spital renumit din Capitală

Facturile la energie aduc spaima până și la spitalelor din țară. Un spital din Capitală a primit o factură de peste jumătate de milion de lei la energie.

Author: Diana Puiu luni 26 septembrie 2022 , 17:19

Peste jumătate de milion de lei la energie, într-un spital renumit din Capitală

Peste jumătate de milion de lei la energie, într-un spital renumit din Capitală

[Sursa foto: ph-online.ro]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Medicii sunt îngrijorați că ar putea rămâne fără tratamente vitale pentru pacienți, asta pentru că facturile la energie vin din ce în ce mai mari.

Citeste si: Carnea, laptele și ouăle se scumpesc. Cât vor scoate românii din buzunar pentru achiziția acestor alimente

Unele spitale au primit deja facturi de peste jumătate de milion de lei. Spitalul de Urgență Sfântul Pantelimon spune că luna trecută a achitat facturi uriașe, iar Spitalul Bagdasar Arseni a plătit 300 de mii de lei.

O altă îngrijorare a medicilor este legată de stocurile de medicamente, iar unele spitale au rămas deja fără stocuri.

Citeste si: Producătorii străini de fructe și legume vor să reducă consumul la energie. Ce alternativă ingenioasă au găsit

Producătorii străini de fructe și legume vor să reducă consumul la energie

Cultivatorii de fructe și legume din Italia vor să reducă facturile la energie prin depozitarea lor în peșteri.

"La nivel de impact asupra mediului, am văzut mai multe avantaje și randamente", a declarat Mauro Erlicher, managerul fabricii subterane.

Citeste si:  Managerii spitalelor iau măsuri de criză după facturile uriașe de la energia electrică

"Unul dintre ele este cu siguranță în ceea ce privește nivelul de energie, deoarece, în urma unui test efectuat anul trecut… am măsurat o economie de 32% de energie electrică în peșteră."

ANPC a declanșat o serie de controale la furnizorii de energie în urma facturilor uriașe la curent

Protecția Consumatorului a început o serie de controale, în urma creșterii a numărului de reclamații înregistrate de la consumatori în ceea ce privește modul de calculare a facturilor la energie electrică.

Citeste si: Noi schimbări în Ordonanța pe energie. Coaliția de guvernare a decis: încă 3 luni de compensare la prețul benzinei și motorinei

“Controalele comisarilor ANPC se derulează la furnizorii de energie electrică și verifică modul în care sunt respectate prevederile legale în vigoare, în ceea ce privește calcularea facturilor emise de aceștia către consumatorul-persoană fizică, în ultima perioadă. Menționăm că, pentru a putea stabili dacă reclamațiile sunt fondate sau nu, comisarii ANPC analizează cu mare atenție toate documentele necesare, în fiecare caz în parte”, se arată într-un comunicat al ANPC. 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si